Ekstra Bladet

AEndringer påkraevet

-

MONZA (Ekstra Bladet): Seks grandprixe­r i traek har både Kevin Magnussen og Romain Grosjean kvalificer­et sig i top ti, men det bliver ingen formssag at gøre det til syv.

De lyserøde Force India stortrives på baner som Spa i sidste weekend og Monza, hvor vigtigste egenskab er mindske luftmodsta­nden på racerne og øge topfarten – også på bekostning af greb i svingene.

Sergio Pérez og Esteban Ocon var ’best of the rest’ efter de suveraene tophold, mens Haas ligger lidt herefter sammen med Renault.

Så langsomme ud

AEndringer er påkraevet, før Haas-duoen føler sig sikre på Q3.

– Det er lidt ligesom Spa, hvor vi ikke så fantastisk­e ud fredag, men fik det sat bedre sammen til lørdag og søndag. Vi var ikke så ringe i dag (fredag, red.), men vi var ikke bedst efter topholdene, og det stiler vi efter hver gang, siger Kevin Magnussen.

Det ville nu langtfra vaere første gang, at Haas-teamet har set langsomme ud under traening for så at køre ganske overbevise­nde kvalifikat­ioner.

– De gange, vi har vendt det om, er, fordi vi har lavet nogle aendringer med setuppet og er gået den rigtige vej. Det skal vi prøve at gøre igen, siger danskeren.

– Jeg tror, der er en god chance for, at vi kan køre i top ti til tidtagning­en, men den er ikke givet.

Vejret har vaeret og bliver en faktor hele weekenden. Fredag morgen og formiddag faldt der meget regn over Milano-området. Om eftermidda­gen til den vigtige anden traening holdt det tørt, mens der loves vedvarende regn fra fredag aften frem til tidtagning­ens start.

Glad for bilen

For en gangs skyld blev racerne luftet under de våde forhold til første traening. Hvilket glaedede Kevin Magnussen.

Også selv om der bliver holdt lidt igen for at sikre sig mod ulykker.

– Det var godt at komme ud at køre i det våde føre, for det er ikke altid, at vi kommer ud, når det regner. Men hvis det regner lørdag, får vi et nyt saet intermedia­tes. Det gør, at vi kunne komme ud og fint at få en fornemmels­e for tingene, siger han.

Teamkammer­aten Romain Grosjean var generelt godt tilfreds med dagen og forventer at kunne tage kampen op mod de staerke Force India lørdag.

– Helt aerligt var jeg glad for bilen, hvilket er sjaeldent på Monza, hvor man kører med så lidt downforce. Stabilitet­en var fin, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark