Ekstra Bladet

JAGTER DE ANSVARLIGE

FC Midtjyllan­d vil finde de skyldige, som haengte et banner op med nedsaetten­de tekst om Malmö FF torsdag aften

-

Der er fuld opmaerksom­hed i ledelsen i FC Midtjyllan­d på det banner, der nåede at haenge i nogle minutter på MCH Arena torsdag aften.

I forbindels­e med returmødet med Malmö FF i playoffrun­den til gruppespil­let i Europa League blev et banner pludselig haengt op. Det havde teksten: ’I morgen er I atter immigrante­r i jeres egen by.’

En familieklu­b

FCM tog hurtigt afstand fra banneret via klubbens Twitter-profil, og i går tog klubben igen afstand på sin hjemmeside.

– Banneret kan dårligt komme laengere vaek fra vores vaerdier. FCM er en familieklu­b, hvor vi passer på hinanden, og inklusion er afgørende for os, siger kommerciel direktør Jacob Jørgensen.

Han har et bud på, hvordan banneret er kommet ind på stadion.

– Normalt skal vi godkende alle bannere på stadion. Det er aftalen, men dette banner så vi aldrig – måske fordi de ansvarlige for banneret havde en mistanke om, at vi selvfølgel­ig ville afvise det, siger Jacob Jørgensen.

Han forklarer, at banneret sandsynlig­vis har vaeret viklet omkring en person, som har vaeret daekket til med trøjer og jakke.

Vil stramme op

Klubben vil nu stramme op på sine procedurer og gå i dialog med sine fans, mens man også arbejder på at finde frem til de ansvarlige, som kan se frem til karantaene­r og bøder.

– Når det handler om pyroteknik, som der også var noget af, er konsekvens­en for de ansvarlige en afgift på 15.000 kroner og karantaene i et halvt år.

– Vi tager aktion på det her på en måde, som matcher de vaerdier, en klub som FCM har, siger Jacob Jørgensen.

Han fortaeller, at klubben ikke har hørt fra UEFA i forbindels­e med sagen.

– Vi er jo ikke en klub, der normalt har bannere, der kan virke stødende eller racistiske. Vi har aldrig vaeret i den situation før, siger Jacob Jørgensen.

Kan komme en straf

Han erkender, at der kan komme et efterspil med en straf fra UEFA.

– Der kommer nok et efterspil på, at der var pyroteknik (fyrvaerker­i, red.) på stadion, men i forhold til et banner så har vi aldrig prøvet det før.

– Det kommer nok an på, hvordan budskabet forstås og laeses. Hvis det takseres som dumt, så giver det forhåbentl­ig ikke en bøde, men takseres det som racistisk, så giver det sikkert en bøde, uden at jeg ved noget om det, siger Jacob Jørgensen.

Midtjydern­e tabte opgøret 0-2 til det svenske mesterhold, og samlet vandt Malmö FF de to playoffkam­pe med 4-2 og bookede dermed pladsen i gruppespil­let.

Normalt skal vi godkende alle bannere på stadion

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark