Ekstra Bladet

Rivalbrag endte i kedelig langgaber

Det østjyske rivalopgør mellem AC Horsens og Vejle Boldklub levede slet ikke op til forventnin­gerne

- ANDERS FUNDER af@eb.dk

Der var lagt i kakkelovne­n til det helt store og dramatiske lokalbrag mellem rivalerne AC Horsens og Vejle Boldklub.

For første gang i mange år tørnede De Gule sammen med vejlensern­e fra Nørreskove­n. Isaer på de sociale medier havde de to klubber på skift duelleret i optakten med humoristis­ke drillerier og kaekke stikpiller.

Bo Henriksens ’tre-stjernede salamidren­ge’ fra Horsens var klar til at sparke ’havenisser­ne’ tilbage til Vejle fredag aften.

Tandløst

De store forventnin­ger til derbyet på Langmarksv­ej blev dog aldrig rigtig indfriet. Og opgøret endte i en tandløs og udramatisk remis. 0-0.

Assistent-traener i Horsens, Mads Lyng, haeftede sig dog først og fremmest ved mandskabet­s defensive organisati­on og praestatio­n:

– Hvis vi skal have en chance for at vinde fodboldkam­pe, så skal vi også sørge for, at modstander­ne ikke laver to-tre kasser. Og det lykkedes i dag.

– Vi stod for lavt i mange situatione­r, og vi vil gerne vaere bedre til at holde på bolden laengere fremme på banen. Men vi forsvarer os pisse godt. Vi er en enhed, og vi kan stole på hinanden.

– Det er tredje kamp i traek, vi ikke lukker mål ind. Det viser stabilitet, og det er vi meget tilfredse med. Men vi skal bygge på for at skabe flere chancer og holde fast på bolden, lød det fra assistente­n.

Horsens’ midtbanekr­iger Mikkel Qvist spillede endnu engang i front hos Horsens, men den tårnhøje angrebsvik­ar kunne ikke følge op på forrige weekends ’guddommeli­ge’ hovedstøds­mål mod FC Nordsjaell­and, som Bo Henriksen kaldte det.

Holdt nullet

Målene udeblev som sagt på Horsens stadion, men den defensive organisati­on var trods alt vaerd at hylde efter opgøret:

– Bo forlangte i pausen, at vi skulle holde nullet. Og nu har vi gjort det for tredje kamp i streg. Men jeg er aergerlig over, vi ikke fik skabt mere i den modsatte ende. Vi viste, at vi skabe gode resultater på hjemmebane, men desvaerre blev det ikke til tre point. Uafgjort er det naestbedst­e, sagde Qvist.

Med det uafgjort resultat fredag aften i Superligae­ns 8. Runde hoppede Horsens op på en foreløbig 7. Plads med 10 point, mens Vejle forblev på 12. Pladsen med 7 point. Naeste udfordring for De Gule er hjemme mod AGF.

Men vi forsvarer os pisse godt

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? Oliver Drost fra Horsens og Mads Greve fra Vejle i et meget kedeligt superliga-opgør.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX Oliver Drost fra Horsens og Mads Greve fra Vejle i et meget kedeligt superliga-opgør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark