Ekstra Bladet

Det skal vaere bedre. Meget enklere kan jeg ikke sige det

-

den førende discountka­ede, Netto. Da datojagten for et par uger siden gik ind, fandt vi alene i to københavns­ke Nettoer 500 madvarer – isaer pølser, postejer, fisk og mejeriprod­ukter – som alle for laengst var blevet for gamle.

Netto-ledelsen, som år efter år leverer flotte millionove­rskud, forsikrede om, at man tog problemet seriøst, men at der var tale om enkeltståe­nde fejl. Fra hovedsaede­t ved Aarhus blev alle Nettoer dog mindet om, at der skulle ryddes op.

Det gjorde ikke alle Nettoer lige grundigt. Få dage efter udmeldinge­n fandt Ekstra Bladet efter tip fra laesere blandt andet gammel babymad i Netto i vestfynske Haarby

– Det er selvfølgel­ig ikke godt nok, lød det fra Netto – som alligevel ikke ryddede op.

FØDEVAREKO­NTROLLEN BLEV

bekendt med Ekstra Bladets undersøgel­se og besøgte derfor i onsdags Haarby-butikken, hvor der stadig var flere slags gammel babymad på hylderne. Det afslører en kontrolrap­port.

Men Netto fastholder, at butikkens standard er høj. Det var kun endnu en enkeltståe­nde svipser, så i torsdags besøgte Ekstra Bladet endnu to Nettoer – den ved Campus i Randers og den Grenaa.

Her var der bestemt heller ikke blevet ryddet op. Således fandt vi enorme maengder gammel mad; eksempelvi­s spaghetti bolognese-babymos holdbar til 31. august i det Herrens år 2017. Eller en gang eksklusiv Løgismose-kaffe, som udløb i februar i år samt med store maengder i ’breakfast-crunch’. Og sådan kunne man blive ved at fylde indkøbsvog­ne med foraeldede fødevarer.

SÅ I ALLE FEM

Netto-butikker, som Ekstra Bladet har besøgt, var den gal med datoer.

– Jeg er meget aergerlig over, at vi fejler i det omfang, I kan konstatere i de to butikker. Det skal vaere bedre. Meget enklere kan jeg ikke sige det. Vi må se indad, og vi gennemgår nu, hvorfor vi i de to butikker (Randers og Grenaa, red.) ikke er lykkedes at fastholde den standard, vi ønsker at have i vores butikker, skriver Claus Sjödin, regionsche­f i Netto, i en mail.

DEN ER OGSÅ

gal andre steder.

’Friske varer’, står der på bagsiden af polotrøjer­ne på de ansatte i den store familieeje­de jyske supermarke­dskaede Løvbjerg.

Det løfte var dog mere, end butikken i kaedens hjemby, Horsens, forleden kunne indfri. Her fandt Ekstra Bladet hurtigt 100 gamle varer,

 ??  ?? TAG NU EKSEMPELVI­S
TAG NU EKSEMPELVI­S

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark