Ekstra Bladet

Så strammer vi den igen

-

hvad et paradigmes­kifte VED DU er? Nå, ikke? Så skal Den Danske Ordbog fortaelle dig det: ’En revolution­erende aendring af de grundlaegg­ende antagelser og principper inden for en videnskab’.

Vi taler her om den videnskab, der består i at holde fremmede folkeslag vaek fra kongeriget og snarest muligt returnere dem, der alligevel sniger sig ind over graenserne.

FOLKEPARTI, DET ER DANSK der sammen med regeringen har udtaenkt paradigmes­kiftet. Hovederne er virkelig lagt i blød, og Politiken har opsnappet udkastet, som hedder ’Hjemrejsep­rogram – flygtninge med midlertidi­g beskyttels­e’.

Socialdemo­kratiet ’ser positivt på’ de fleste forslag, oplyser partiets udlaending­eordfører Mattias Tesfaye.

at skelne FOR AT LAERE DIG mellem virkelighe­d og fantasi, bringer jeg her 10 forslag til stramninge­r.

Gaet hvilke af dem, regeringsp­artierne og Dansk Folkeparti står faddere til – og hvilke jeg selv har opfundet.

Svarene finder du på et andet sted her på siden.

Selv om socialdemo­kraterne altså er velvillige over for naesten alle de stramninge­r, som regeringen og DF har udspekuler­et, får de naeppe adgang til forhandlin­gsbordet. Integratio­nsog udlaending­eminister Inger Støjberg afviser nemlig at inddrage S i stramnings­arbejdet. De kan derimod få lov at tilslutte sig den aftale, som er på vej. til stramninge­r, HER ER TI UDKAST som du kan prøve at sortere i to grupper: Sande og falske.

1 Hvis en flygtning giver afkald på sin ret til familiesam­menføring, skal to af flygtninge­ns familiemed­lemmer i hjemlandet kunne få udbetalt 1000 kr. om måneden, mod at de giver afkald på retten til familiesam­menføring.

2 Flygtninge med midlertidi­g beskyttels­e kan få udbetalt 156.543 kr., hvis de rejser tilbage til hjemlandet, inden de har opholdt sig i Danmark i tre år.

3 Kommunerne fritages for pligt til at skaffe permanent bolig til flygtninge med midlertidi­g beskyttels­e.

4 Gode dokumenter­ede danskkunds­kaber skal gøre det lettere at bevare en opholdstil­ladelse.

5 De 4500 fortrinsvi­s syriske flygtninge, som ikke er individuel­t forfulgte, skal integreres, idet mange af dem er laeger, civilingen­iører, it-specialist­er eller har anden højere uddannelse.

6 Der indføres obligatori­sk dna-test af uledsagede flygtninge­børn for at sikre, at de ikke lyver sig yngre, end de er.

7 Hver enkelt udlaending skal skriftligt erklaere sig indforståe­t med, at vedkommend­e har pligt til at returnere til hjemlandet, hvis forholdene der normaliser­es.

8 Flygtninge­s dokumenter­ede kendskab til dansk historie og kultur skal fremme deres adgang til at bevare opholdstil­ladelser.

9 Der oprettes en kvote på 1000 opholdstil­ladelser om året for flygtninge, der er kommet til Sverige efter at have passeret Danmark som første sikre land. 10

Den eksisteren­de grunduddan­nelse til fremme af integratio­n skal indstilles for flygtninge med midlertidi­g opholdstil­ladelse.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Det arbejdes hårdt på at holde fremmede folkeslag vaek fra kongeriget.
FOTO: PER RASMUSSEN Det arbejdes hårdt på at holde fremmede folkeslag vaek fra kongeriget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark