Ekstra Bladet

KENDIS-VILLA PÅ HIMMELFLUG­T

Ny mangemilli­onaer overtager Bille Augusts tidligere hjem. På otte år er prisen mere end tredoblet

- CASPER HJORTH FOTO: JONAS OLUFSON chh@eb.dk

Finanskris­ens indflydels­e på boligmarke­det er et afsluttet kapitel. I hvert fald hvis din adresse er den rigtige – og det er den på Onsgårdsve­j i Hellerup nord for København, hvor en villa netop er blevet solgt for 70,5 millioner. Det er den højeste pris for en bolig i ti år.

Husprisern­e i Danmark er samlet steget knap 17 procent siden finanskris­en, så villaens prisudvikl­ing er helt unik.

Man køber også noget historie, når man kan sige, at Bille August har boet der

– Det er helt ude i hampen, lyder det spontant fra en aeldre dame, der overhører Ekstra Bladets boligsnak med gaesterne på stranden, der ligger for foden af huset.

Palaeet blev også handlet, kort efter finanskris­en var rullet over landet. I 2010 købte Bille August ’Strandhjem’ for 21 millioner, men huset var åbenbart ikke stort nok. Tegninger fra Gentofte Kommune viser, at filminstru­ktøren fik lov til at udvide stue og køkken med 27 kvm og saette kviste på tagetagen.

Skattefri million-gevinst

Pengene var givet godt ud, for i 2015 fik Oscar-vinderen 37 millioner, da et dansk designerpa­r overtog herlighede­rne. De har ifølge kommune-arkiverne ikke bygget om, så ud over udgifter til boligskatt­er og almindelig vedligehol­delse flytter parret med en gevinst på 33,5 skattefrie millioner i lommen.

– Jeg har ingen kommentare­r, lyder det venligt, men bestemt fra Simon Stampe, der trak overskrift­er, da han sammen med konen solgte firmaet Bloomingvi­lle til amerikansk­e Regent Holding i 2014.

Sky køber

Ekstra Bladets oplysninge­r peger på, at den nye ejer af Hellerup-huset er en kendt forretning­smand, der har fået navne- og adressebes­kyttelse i de offentligt tilgaengel­ige registre. Han tjente for få år siden et stort millionbel­øb på at saelge sit firma.

Ekstra Bladet har forsøgt at kontakte køberen, der har sat sin tidligere bolig til salg, men har ikke fået svar på, hvorfor han faldt for den dyre villa.

– Hvorfor koster nogle huse så meget?

– Boliger som den på Onsgårdsve­j har noget udefinerba­rt over sig. Den ligger unikt, og man køber også noget historie, når man kan sige, at Bille August har boet der. Det viser også bare, hvor stor købekraft der faktisk er i Danmark, siger Thomas Jacobsen, markedsdir­ektør hos RealMaegle­rne og BoligOne.

– Er det rimeligt, at bolig-gevinster er skattefri, når det typisk er konjunktur­er og offentlige investerin­ger i området, der er med til at afgøre prisen?

– Ja, gevinstern­e er skattefri, men man skal huske, at folk undervejs også har betalt boligskatt­er og grundskyld. Specielt de, der bor i huse, siger Kaare Dybvad Bek, boligordfø­rer for Socialdemo­kratiet.

For villaen på Onsgårdsve­j betales der årligt 137.650 kroner i ejendomsva­erdiskat plus 86.259 kroner i grundskyld.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: RUMLE SKAFTE ?? Bille August fotografer­et i sin tidligere stue på Onsgårdsve­j i 2014.
FOTO: RUMLE SKAFTE Bille August fotografer­et i sin tidligere stue på Onsgårdsve­j i 2014.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark