Ekstra Bladet

MOTORVEJS-TRA

Flugtbilis­t stjal bil fra mand, der ville hjaelpe, og forbipasse­rende stoppede op og blev draebt

- EMMA VINKEL CASPER HJORTH ebv@eb.dk chh@eb.dk

Et banalt solouheld i Avedøre udviklede sig i går både grotesk og tragisk.

Dramaet fandt sted klokken fem om morgenen, hvor Køge Bugt Motorvejen og Amagermoto­rvejen mødes.

En yngre mand kørte galt i en VW Golf, og den forulykked­e bil endte i yderste vognbane op mod autovaerne­t på den tosporede vej.

Ingen advarselst­rekant

Manden kunne selv forlade bilen og gik derefter over i nødsporet på den anden side af vejen uden at saette en advarselst­rekant op. I nødsporet stoppede en venlig sjael op i sin Toyota Carina for at hjaelpe, men det fik han hurtig grund til at fortryde.

– Føreren af uheldskøre­tøjet vaelger at stikke af i det køretøj, som ham, der var standset op for at hjaelpe, havde.

– Ham, der ville hjaelpe, står så tilbage i nødsporet uden bil, siger Peter Grønbek, der er vagtchef ved Københavns Vestegns Politi.

Men det var desvaerre ikke det vaerste, der skete i den tidlige morgentime.

En 26-årig forbipasse­rende er også stoppet også op i nødsporet ved uheldssted­et, men så sker der en ny ulykke, der koster ham livet.

Politiet har ikke faerdiggjo­rt den endelige rapport, og der holdes først ligsyn senere, men det er umiddelbar­t flere uheldige omstaendig­heder, der kostede den 26årige livet.

Ramt i nødsporet

– Der sker et følgeuheld, hvor to biler kommer bagfra i svinget med venstrekur­ve. I et forsøg på at køre forbi det havarerede køretøj, rammer de to biler hinanden.

Den ene af bilerne ryger ud i nødsporet, Grønbek.

– For helt at vide, hvad der er sket derude, skal der foretages flere afhøringer, der skal stykkes sammen til det praecise forløb.

Ifølge politiets oplysninge­r er de to biler, der kom kørende kort efter Golfens solouheld, en Renault Kangoo og en VW Touareg.

Golfen holder i yderbanen, hvor vejen svinger, så Touaregen ser den først i sidste øjeblik. Touaregen forsøger at undvige, og Renaulten rammer den bagfra. Touaregen fortsaette­r derefter over i nødsporet, hvor den 26-årige, der netop er steget ud af en VW Passat, bliver ramt og draebt. siger Peter SØNDAG 2. SEPTEMBER 2018

I et forsøg på at køre forbi det havarerede køretøj, rammer de to biler hinanden

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Uheld på uheldFører­en bag solouhelde­t, der udløste tragedien, var kendt af politiet i forvejen. Han stak af fra stedet og blev senere anholdt. Den 26-årige, der blev draebt, var kort forinden stået ud af en VW Passat. Ifølge vidneudsag­n ville han hjaelpe til ved ulykkesste­det.
FOTO: KENNETH MEYER Uheld på uheldFører­en bag solouhelde­t, der udløste tragedien, var kendt af politiet i forvejen. Han stak af fra stedet og blev senere anholdt. Den 26-årige, der blev draebt, var kort forinden stået ud af en VW Passat. Ifølge vidneudsag­n ville han hjaelpe til ved ulykkesste­det.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Det tragiske dødsfald kan flugtbilis­ten ikke stilles juridisk til ansvar for, da det først skete, efter at han var stukket af fra stedet.
FOTO: KENNETH MEYER Det tragiske dødsfald kan flugtbilis­ten ikke stilles juridisk til ansvar for, da det først skete, efter at han var stukket af fra stedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark