Ekstra Bladet

Skraemte børn med røgbombe

- SUNE FISCHER EMMA B. VINKEL fish@eb.dk; ebv@eb.dk

Tidligt lørdag eftermidda­g viste vrede veganere deres afsky for kød- og maelkeprod­ukter, da Arla holdt et arrangemen­t på Islands Brygge i København.

Arla kalder det en madfestiva­l for børn og unge, hvorfor der selvfølgel­ig var en stor del småfolk til stede i følgeskab med deres foraeldre.

At der var tale om et arrangemen­t rettet mod børn holdt dog ikke en gruppe veganerne fra højlydt at vise deres afsky mod kød, maelk og ost.

Råb og skrig blev forstaerke­t af megafoner.

– Fuck Arla, lød taktfaste kampråb.

Ellers fred og ro

et af de På Islands Brygge nåede de frem til Arlas Food Fest, hvor de stoppede op i nogle minutter.

Her fortsatte de deres vrede og hidsige råberi.

I forbindels­e med protesten mod madfesten affyrede veganerne også en røgbombe, hvilket forskraekk­ede et mindre drengebarn.

– Så så, det er bare nogle, der ikke kan lide maelk i kaffen, lød det beroligend­e fra drengens far.

Michael Andersen, vagtchef ved Københavns Politi, udlaegger det politimaes­sige syn på dagens protest:

– Der er Arla Food Fest på Bryggen. Og så er det ’Official Animal Rights March’, der demonstrer­er. Så det er noget veganer-noget, lyder det fra vagtchefen.

Ifølge politiets vurdering deltog omkring 200 personer i protestmar­chen, der gik fra Amager over Langebro og sluttede ved Nytorv.

– De er støjende, men der er fred og ro, tilføjede vagtchefen.

Så så, det er bare nogle, der ikke kan lide maelk i kaffen

 ??  ??
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Veganerne havde medbragt bannere, megafoner og en enkelt røgbombe, da de i går gennemført­e deres manifestat­ion ved en madfestiva­l for børn.
FOTO: ANTHON UNGER Veganerne havde medbragt bannere, megafoner og en enkelt røgbombe, da de i går gennemført­e deres manifestat­ion ved en madfestiva­l for børn.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark