Ekstra Bladet

Vi når valget, hvis Løkke venter

- Marien@eb.dk

søgelse med somalierne­s intelligen­s?

– Der er lavet masser af undersøgel­ser af forskellen mellem hvide og sorte menneskers intelligen­s. Og de viser igen og igen, at hvide mennesker har højere IQ.

– Men du siger somaliere ... – Somaliere er sorte mennesker. Jeg kunne lige så godt have sagt ’alle afrikanere’, for det gaelder hele banden – og de egner sig ganske enkelt ikke til at bo i Danmark.

– Men de er her jo ...

– Jamen, vi er nødt til i hobetal at smide dem ud. Alle sammen. Det er drastisk, men ikke ulovligt. Det kraever bare, at Folketinge­t aendrer loven.

Når Rasmus Paludan siger, at ’alle’ ikke-etniske danskere skal ud, mener han alle. De hjem.

Og dem, der kommer fra krig, fattigdom og katastrofe­r, skal ud, for dem hjaelper vi bedst ved ’bare at lade skaebnen gå sin gang. Vende det blinde øje til’, mener han. højtuddann­ede skal

– Hvad med uskyldige civile eller lemlaested­e børn?

– Hvis jeg lader mig påvirke af det, kan jeg jo ikke traeffe saglige beslutning­er for et folk. Så ville jeg ikke vaere egnet til at stille mig frem og sige: ’Jeg vil lede jer’. Så fjernsynsb­illeder af ti millioner mennesker, der dør, er for mig ikke traumatise­rende.

Noget, der dog kan ende med at vaere traumatise­rende, er de daglige trusler, han får på de sociale medier, i telefonopk­ald og på gaden, og som har gjort, at han går med overfaldsa­larm og er under PET’s bevågenhed.

– Man skal vaere psykopat for ikke at blive påvirket af det.

– PET siger, at jeg skal anmelde alt, men det tager minimum halvanden time om dagen.

– Fortryder du aldrig, at du har påtaget dig denne rolle?

– Nej, hvis der er noget, jeg fortryder, er det, at jeg ikke har gjort det tidligere. Men depression og fortrydels­e er luksus, jeg ikke kan tillade mig. Det er krig, det her. Så det er der ikke tid til.

Tre-fire aeldre indvandrer­e styrer folkemaeng­den på Heimdalsve­j.

Bliver gruppen af primaert unge maend for højlydte eller lader sig provokere for meget af Rasmus, bliver en hånd løftet. Og alle tier stille.

– Ja, lad endelig den paedofile bessefar bestemme over jer.

– Bestemmer han også, hvor I skal røre ved ham i brusebadet, råber Paludan til så stor irritation for de fremmødte, at én – trods den aeldres haevede hånd – får råbt efter ham:

– Racist!

– Er du racist, Rasmus?

– Nej. Overhovede­t ikke. 20.000 underskrev­ne vaelgererk­laeringer kraever det at få plads på stemmesedl­en til et folketings­valg.

Vaelter ind

I begyndelse­n af august havde Stram Kurs blot 231.

Men i takt med en stigende popularite­t og kendskab på de sociale medier er støtten ifølge Paludan vaeltet ind.

I dagene op til dette interview talte Stram Kurs mellem 150 og 200 nye vaelgererk­laeringer om dagen. Fortsaette­r

Rasmus aendrer pludselig kropssprog og piller nervøst ved sin skjorte, kører fingrene gennem håret. Hans øjne, der indtil nu har holdt urokkelig øjenkontak­t, svømmer over. Han lader blikket falde. Vil ikke tale mere om sin barndom.

– Folk siger, at jeg er blevet sådan her, fordi jeg har haft dårlige oplevelser med muslimer i min barndom. Det er ikke rigtigt. Den eneste oplevelse, jeg havde, var med Rabia.

Rabia var muslim og 'lederen' i 5. klasse. I sommeren 1993 tilbragte Rasmus og Rabia meget tid sammen. Blev venner. Rabia var ikke fysisk voldelig, men han var det verbalt og latent, som Paludan beskriver det.

– Han laerte mig, at aggression kan vaere nødvendig. Jeg besluttede selvfølgel­ig ikke som 11-årig, at jeg skulle vaere aggressiv, men det er indtryk, som jeg har taget med mig.

Fjernsynsb­illeder af ti millioner mennesker, der dør, er for mig ikke traumatise­rende

det, når partiet at blive opstilling­sparat omkring nytår – og kan dermed stille op til folketings­valget, hvis statsminis­teren venter med at trykke på knappen.

Bliver ved

– Hvis Løkke lige holder igen, når vi det. Men vi kommer ikke sovende til noget. Jeg skal blive ved og ved med at gå ud på gaden og demonstrer­e.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Frontfigur­en – Jeg vil lede jer, fastslår Rasmus Paludan, der her er i aktion sidste søndag i Frederikss­und med nogle af sine støtter.
FOTO: MOGENS FLINDT Frontfigur­en – Jeg vil lede jer, fastslår Rasmus Paludan, der her er i aktion sidste søndag i Frederikss­und med nogle af sine støtter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark