Ekstra Bladet

Tiårig dreng voldtaget af sine skolekamme­rater

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Politiet i den tyske delstat Brandenbur­g samt de sociale myndighede­r i Berlin efterforsk­er nu en sag, hvor en tiårig dreng, ifølge egen forklaring, blev voldtaget af en ligeledes tiårig klassekamm­erat. Det skriver avisen BZ.

Sagen udspandt sig kort før sommerferi­en, hvor den berlinske skoleklass­e var taget ud til et slot beliggende i Uckermark.

Først halvanden uge efter turen betroede en ven til offeret sig til en af skolens socialarbe­jdere. Efterfølge­nde kom det frem, hvordan den unge gerningsma­nd, der har afghansk baggrund, angiveligt forud for sexoverfal­det flere gange havde truet med ordene ’vi knepper dig i dag’.

Senere samme dag blev offeret, ifølge egen forklaring, holdt fast af to elleveårig­e, mens den tiårige forbrød sig mod ham.

Overvaered­e overgrebet

To andre elever overvaered­e overgrebet, men gjorde ikke noget. Ingen laerere bemaerkede det.

De to medgerning­smaend, der har syrisk og afghansk baggrund, er sendt videre til andre skoler. Man overvejer nu, hvad der skal ske med den mistaenkte tiårige sexkraenke­r. Han er for ung til at at blive straffet.

Men samtidig erkender man, at han ikke laengere kan blive på skolen, som han nu er bortvist fra. Han er i forvejen kendt for voldelig optraeden overfor andre elever. Også offeret vil ikke tilbage på sin gamle skole, skriver BZ.

Efter voldtaegte­n blev kendt, blev både foraeldre og politi øjeblikkel­igt informeret.

Ifølge den tyske avis kommer eleverne fra en skole beliggende i et ’socialt braendpunk­t’. Gentagne gange kommer det til voldelige episoder ved skolen, hvor selv børn i de mindre klasser udviser en total mangel på respekt for laererne.

Eleverne anvender grimt sprog, og gennemsnit­ligt hvert syvende barn viser sig kun uregelmaes­sigt i skolen.

 ?? FOTO: KLAUS FRANKE ?? Det var under en skoleudflu­gt til slottet Schloss Kröchlendo­rff, at den tiårige dreng blev voldtaget af en jaevnaldre­nde klassekamm­erat.
FOTO: KLAUS FRANKE Det var under en skoleudflu­gt til slottet Schloss Kröchlendo­rff, at den tiårige dreng blev voldtaget af en jaevnaldre­nde klassekamm­erat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark