Ekstra Bladet

Kørte traktor med promille på 2,35

- TORSTEN RUUS ruus@eb.dk

– Han har fået noget mere end to øl. Det er der ingen tvivl om.

Den tørre konstateri­ng røg ud af munden på Bjarne Askholm, vagtchef ved Midtog Vestjyllan­ds Politi, da han over for Ekstra Bladet skulle forklare en 55-årig midtjydes staerkt berusede kørsel natten til lørdag.

Klokken nøjagtig 01.23 blev manden stoppet af en af politiets patruljevo­gne. Betjentene undrede sig over, at manden turede rundt på en ikke-indregistr­eret traktor på Tvaermosev­ej omkring Sunds nord for Herning.

– Han pustede i alkometere­t to gange, og begge gange var promillen over to. Det er temmelig meget, siger Bjarne Askholm.

Mandens første pust på stedet slog ud med en promille på intet mindre end 2,35.

Senere pustede han igen på politigård­en i Herning, og her var tallet kun faldet til 2,16.

En vagtlaege udtog efterfølge­nde en blodprøve. Resultatet af den kender vagtchefen endnu ikke. Der var ved redaktione­ns slutning ikke skrevet rapport, og derfor er mandens egen forklaring endnu uvis.

Det er også uklart, hvor store maengder alkohol, den beduggede mand indtog, før han satte landbrugsk­øretøjet i bevaegelse. Om det er hans egen traktor, ved Bjarne Askholm heller ikke.

– Men der er ikke meldt traktorer stjålet i området, så det er det vel nok ...

Promillens størrelse gør, at manden på stedet mistede sit kørekort. Et midlertidi­gt førerbevis får han ikke.

Holder det i retten, at traktorens fører havde en promille på over 2,0, og er der tale om et engangstil­faelde, vil hans kørekort ifølge Sikker Trafik blive frakendt ubetinget i tre år.

Det indebaerer, at han først igen kan køre i 2021.

Manden står desuden til 20 dages betinget faengsel og en bøde, der svarer til en månedsløn netto. Oven i hatten risikerer han at få konfiskere­t sit køretøj.

Han pustede i alkometere­t to gange, og begge gange var promillen over to

 ?? GENREFOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Kørekortet blev på stedet taget fra en 55-årige traktorfør­er, som ud på de små timer natten til lørdag blev taget med en kaempestor promille.
GENREFOTO: SHUTTERSTO­CK Kørekortet blev på stedet taget fra en 55-årige traktorfør­er, som ud på de små timer natten til lørdag blev taget med en kaempestor promille.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark