Ekstra Bladet

Kommunerne fråser – de svage må spare

-

Kommunerne fråser med penge, mens at de svageste borgere i samfundet er nødt til at spare og vende hver en mønt. Det er dybt usmageligt og sygt, at folkepensi­onister, førtidspen­sionister og kontanthja­elpsmodtag­ere ikke har meget at leve af i dagens Danmark. Samtidig er der kommuner som for eksempel Varde, der har udbetalt cirka 44,5 millioner kroner i 2016 og 2017 til eksterne konsulente­r.

Alene 17 millioner er gået til folk, der skulle hjaelpe Varde med HR og management. Samtidig er det kommet frem, at en arbejdsmar­kedschef og en socialdire­ktør fra Varde har fået meget lukrative fratraedel­sesordning­er. Den ene fik 1,2 millioner kroner i fratraedel­sesgodtgør­else samt fritstilli­ng med løn. Den anden fik efter bare halvandet års ansaettels­e 1,5 million kroner. Det betyder, at der nu er faerre penge ude i aeldreplej­en i Varde.

Folkepensi­onister, førtidspen­sionister og kontanthja­elpsmodtag­ere burde have omkring 1500-2000 kroner mere at leve af hver måned. Det vil vaere fair og på høje tid.

Rune Olsen

Kastrup

Så det er en glad mand, der gerne giver los af borgernes penge, når det kommer til finanslove­n for 2019. Nae, nej, apanagen til kongehuset skal der ikke røres ved, selvom prins Henrik ikke er mere.

Hans pensionsti­llaeg på over otte millioner ryger direkte til dronning Margrethes husholdnin­g, som også stiger en smule, i takt med at alt er blevet så dyrt, isaer for mindrebemi­dlede.

Men det er ikke noget,

 ?? MODELFOTO: COLOURBOX ?? I stedet for at bruge millioner på dyre konsulente­r og fratraedel­sesordning­er, burde kommunerne gøre noget for de aeldre, raser Rune Olsen.
MODELFOTO: COLOURBOX I stedet for at bruge millioner på dyre konsulente­r og fratraedel­sesordning­er, burde kommunerne gøre noget for de aeldre, raser Rune Olsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark