Ekstra Bladet

Nej, det er ikke småligt fnidder

-

Den politiske debat om håndtryk skriver sig ind i raekken af flere vaerdiog kulturdeba­tter, som vi har haft på det seneste.

Disse debatter når ofte helt ud i danskernes stuer, hvilket vidner om et stort engagement i, hvordan vi vaerner om danske traditione­r, skikke og i det hele taget det, der betyder noget for os danskere.

Og ja, det betyder noget, hvordan vi møder og hilser på hinanden. Naturligvi­s.

Derfor mener jeg, at chefredakt­ør Poul Madsen rammer helt ved siden af, når han kalder burka- og håndtryksd­ebatterne for ’småligt fnidder’.

Nuvel, jeg vil også gerne bruge mere tid på at diskutere, hvorfor Danmark bør indføre et asylstop og sende flere tilbage til deres hjemlande.

Heldigvis kan vi se, at siden 2015 er antallet af opholdstil­ladelser faldet år for år, når man sammenlign­er med tidligere år.

Det er det vigtigste, når det handler om at bevare det Danmark, vi kender.

Men det gør ikke vaerdideba­tterne mindre relevante.

For de er et udtryk for en større problemsti­lling, hvor vores kultur, omgangsfor­mer og skikke med tiden er begyndt at smuldre mellem haenderne på os, da de langsomt er blevet hyldet ind i misforståe­de hensyn til andre kulturer.

Derfor skal vi fremhaeve de ting, der binder danskerne sammen som et folk og vaerne om de rettighede­r, vi har kaempet for at opnå. For tror man, at et håndtryk kun handler om en fysisk berøring, har man ikke forstået symbolikke­n bag.

Det handler derimod om respekt, og i dette tilfaelde handler det også om, at vi betragter maend og kvinder som vaerende lige meget vaerd.

Det er alt andet end ’småligt fnidder’, Poul Madsen.

Jeg mener i øvrigt, det er helt naturligt, at man, i respekt for Danmark, raekker hånden frem og hilser ordentligt den ene gang, man deltager i en ceremoni for at blive dansk statsborge­r. Hvor svaert kan det vaere? Martin Henriksen, MF Udlaending­eordfører (DF)

 ?? FOTO: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD ?? Et håndtryk er ifølge DF’s Martin Henriksen udtryk for respekt og ligevaerd.
FOTO: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD Et håndtryk er ifølge DF’s Martin Henriksen udtryk for respekt og ligevaerd.
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? At dronningen får lov at beholde prins Henriks apanage, ser J. Hartmann som en slags tak for, at majestaete­n gav Kristian Jensen en orden.
FOTO: MOGENS FLINDT At dronningen får lov at beholde prins Henriks apanage, ser J. Hartmann som en slags tak for, at majestaete­n gav Kristian Jensen en orden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark