Ekstra Bladet

Giv os klar besked om forsinkels­er

-

Metroen har landets mest tilfredse passagerer, og rettidighe­den er i top, lyder det. Virkelighe­den føles dog anderledes for os, der dagligt oplever driftsfors­tyrrelser eller forsinkels­er.

Passagerpu­lsen hos Forbrugerr­ådet Taenk har lavet en gennemgang af metroens Twitter-konto, hvor driftsprob­lemerne meldes ud. Gennemgang­en viser, at der fra januar-juli 2018 var 362 akutte problemer og 319 tilfaelde, hvor elevatorer var ude af drift. De største syndere er tekniske fejl på togene, banen og signaler samt fejl på perrondøre­ne. Men de officielle tal for driftsfors­tyrrelser er ikke offentlige, så notatet er desvaerre ikke fyldestgør­ende.

Vi oplever dagligt problemer, hvor togene står stille. Hver gang holder vi vejret, for vi ved ikke, hvornår togene kører igen. Det giver usikkerhed og stress, når vi ikke ved, om vi kan komme på arbejde i tide.

Uden offentlige tal for forstyrrel­ser er det svaert at gå i dialog med beslutning­stagerne om, hvordan problemern­e kan løses. Derfor vil vi have bedre informatio­n om både antallet af og årsagerne til driftsfors­tyrrelser og bedre informatio­n i togene og på stationern­e. Jo mere informatio­n vi får, desto nemmere bliver det at udvise tålmodighe­d og forståelse, når vi endnu en gang står som sild i en tønde. Laura Kirch Kirkegaard Passagerpu­lsen

Tina Weber Pendlerrep­raesentant

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Det vil give mere tålmodige kunder, hvis metroen bliver bedre til at informere om for eksempel forsinkels­er, mener pendlerfor­mand Tina Weber.
FOTO: JENS DRESLING Det vil give mere tålmodige kunder, hvis metroen bliver bedre til at informere om for eksempel forsinkels­er, mener pendlerfor­mand Tina Weber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark