Ekstra Bladet

EVENTYR-FORTAELLIN­GEN

- Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@eb.dk

MILDE GAVER: I Danmark går det godt. Skide vaere med, at vi stadig har venteliste­r, socialt udsatte og en integratio­n, der mest minder om gang på stedet. Nu skal der deles gaver ud, så Lars Løkke Rasmussen og VLAK-regeringen kan blive genvalgt.

HEN OVER SOMMEREN har regeringen nøje udvalgt

tro nu ikke, det de grupper, som batter mest, og handler om at løse de vigtigste problemer. Det vil vaere en stor misforståe­lse. Det handler alene om genvalg og om at finde områder, som skaber mest sympati for regeringen ude i befolkning­en.

Prins Henrik er død, men det betyder ikke, at der spares. Tvaertimod

DERFOR ER DER ingen nye, store reformer på vej

Til gengaeld – det vil jo bare skabe splid i blå blok. er der milde gaver til pensionist­er, nogle fornuftige planer om at hjaelpe udsatte børn og nogle millioner til at få Tour de France til Danmark. Og så er der kongehuset.

PRINS HENRIK er død, men det betyder ikke, at der spares. Tvaertimod. Kongehuset er populaert, så

millioner kroner Henriks årlige apanage på 8,5 overføres til Margrethe, som oveni får ekstra 1,5 millioner kroner, som man med god vilje kunne kalde en pristalsre­gulering. Samlet en stigning til Margrethe på 11,6 procent, hvilket er utrolig gavmildt – ikke mindst set i lyset af, at alle andre offentligt ansatte må klare sig indenfor en ramme på 0,4 procent.

MEN SOM FINANSMINI­STER Kristian Jensen siger, så er det simpelthen så ’flot et kongehus vi har’. Så de skal hverken effektivis­ere eller underlaegg­es sparekrav og kan ovenikøbet gøre fuldstaend­ig, som de vil: ’Jamen, hvordan kongehuset vaelger at bruge deres penge, det overlader jeg trygt til kongehuset.’

Det er ikke LAD MIG LIGE rette finansmini­steren:

’deres penge’, men vores. Vi aflønner kongehuset gennem skatten.

TAENK HVIS finansmini­steren udviste samme tillid til skoler, sygehuse og børnehaver. Her skal alt dokumenter­es ned til mindste kuglepen, og der gennemføre­s årlige effektivis­eringer, hvis konsekvens er, at paedagoger, sygeplejer­sker og skolelaere­re må løbe endnu staerkere.

DANSK FOLKEPARTI­S finansordf­ører, René Christense­n, medgiver, at det kan se ’en smule barokt ud’, at Margrethe får Henriks apanage, nu hvor han er død. René Christense­n er dog sikker på, at der ’findes en fornuftig forklaring’, som han nu vil søge under de kommende forhandlin­ger om finanslove­n for 2019.

JEG MÅ DESVAERRE skuffe René Christense­n: Den

findes ikke. forklaring

KONGEHUSET ER ET LEVN fra fortiden, men eventyrfor­taellingen har så godt fat blandt danske politikere, at de tilsynelad­ende deponerer deres intellekt, og i stedet bukker og nejer og uddeler milde gaver på skatteyder­nes vegne.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? 8,5Kongehuse­t er populaert, så prins Henriks apanage på mio. kr. overføres til dronning Margrethe.
FOTO: JONAS OLUFSON 8,5Kongehuse­t er populaert, så prins Henriks apanage på mio. kr. overføres til dronning Margrethe.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark