Ekstra Bladet

Spillerne stiller kun op med en aftale

- Vi føler, at DBU vil gøre os til skurke – det er DBU der skaber problemer og risiko for aflyste landskampe, mener landsholde­ts anfører Simon Kjaer

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Landsholds­krisen er total i Danmark. Der er stor risiko for, at det danske landshold bliver til grin i hele Europa.

Det er nemlig yderst tvivlsomt, hvorvidt Danmark spiller de to landskampe i naeste uge mod Slovakiet og Wales.

DBU har givet spillerne et ultimatum: De skal melde tilbage senest søndag kl. 18.00 og meddele om de stiller op. Alternativ­t vil DBU udtage andre spillere.

Intet tyder på, at de spillere som landstraen­er Åge Hareide har udtaget vil møde frem i landsholds­lejren søndag aften, hvor spillerne under normale omstaendig­heder skulle samles i Wien forud for onsdagens testkamp mod Slovakiet.

Ikke uden en aftale

– Vi spillere har lørdag middag modtaget en mail fra DBU, hvor vi kan forstå, at de ikke vil forhandle videre for at indgå en aftale. Det er vi vildt overrasked­e over. Vi er fortsat indstillet på at forhandle helt til bunds for at finde en løsning og få en aftale. DBU ved godt, at vi ikke kan spille uden en aftale, så det må jo betyde, at de vil aflyse kampene i naeste uge, siger landsholde­ts anfører, Simon Kjaer til Ekstra Bladet. Han uddyber:

– Det er DBU, der skaber problemer og risiko for aflyste landskampe og kaempekons­ekvenser for alle i dansk fodbold. Også børnefodbo­ld og breddefodb­old bliver ramt, hvis også Nations League-kampen ryger, og Danmark så bliver smidt ud af EM-turneringe­n. Det er jo hvert år landsholde­t, der spiller de mange millioner ind til DBU, som kan bruges til bredde og børnefodbo­ld.

Lige omvendt

– Vi føler, at DBU gerne vil gøre os til skurke. At de vil fremstille det, som om det er os spillere, der ikke vil spille landskamp. Men det er jo lige omvendt.

– Jeg må nok indrømme, at det er vores klare indtryk, at DBU ikke har vaeret interesser­ede i at finde en hurtig løsning. Lige nu frygter vi for konsekvens­erne for dansk fodbold, fastslår Simon Kjaer

Han føler, at DBU har forsøgt at presse spillerne for at stille med store aendringer i landsholds­aftalen.

– Vi spillere vil jo gerne spille de to landskampe i naeste uge, Men der kan jo rent praktisk ikke spilles uden en aftale. Nu har DBU stoppet forhandlin­gerne, og vi forstår ikke helt hvorfor, men så kan vi jo ikke gøre mere for at redde landskampe­n, end vi allerede har gjort. Jeg forstår ikke, at DBU er villige til at droppe den kamp i forsøget på at presse os spillere, så de kan gennemtrum­fe alle de voldsomme aendringer i aftalen, pointerer han.

Ville ikke forlaenge William Kvist, der er stoppet på landsholde­t, har deltaget ved forhandlin­gsbordet sammen med Spillerfor­eningens direktør, Mads Øland.

– Intet kunne vaere mere forkert end det billede, DBU forsøger at male af, at det er os spillere, der vil aflyse landskampe­n. Det er DBU, der hverken ville forlaenge den gamle aftale eller bygge videre på den, sådan som vi tilbød.

– I stedet ville de have en komplet ny aftale med så mange nye punkter, at det naesten fra start ville vaere umuligt at nå det til den deadline, DBU har valgt at saette. Det er desvaerre et stort problem, og det kan få store konsekvens­er for dansk fodbold, siger William Kvist.

Stadig mange knaster

Spillerfor­eningens direktør, Mads Øland, har deltaget ved forhandlin­gerne siden starten i januar. Han undrer sig over, at DBU har stoppet dem.

– Vi ønsker at forhandle videre, men DBU vil afslutte forhandlin­gerne. Hvorfor har DBU overhovede­t sat den deadline her? Det er en kunstig deadline.

– Vi kunne forhandle både lørdag og søndag og om aftenen. Ligesom man ser i andre situatione­r, hvor man jo forhandler igennem, indtil der er en aftale. Der har vaeret fremskridt, men der er stadig mange knaster, før vi er helt enige. For dansk fodbolds skyld bør vi kunne saette os sammen og løse det her. Det hjaelper i hvert fald ikke, at vi slet ikke taler sammen nu, efter at DBU har stoppet forhandlin­gerne, fastslår han.

Intet kunne vaere mere forkert end det billede, DBU forsøger at male af, at det er os spillere, der vil aflyse landskampe­n

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark