Ekstra Bladet

Danmark kan blive udelukket af UEFA

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Rent kaos råder inden landsholde­ts to kampe mod Slovakiet og Wales i den nye Nations League turnering. DBU og Spillerfor­eningen nåede ikke til enighed om en aftale – hverken en midlertidi­g eller en permanent løsning – og dermed haenger såvel testlandsk­ampen mod slovakkern­e og point-opgøret mod Wales i en mere end tynd tråd.

Men det kan blive endnu vaerre! Ifølge DBU-formand kan Danmark blive udelukket af UEFA eller må som minimum aede en kolossal bøde, hvis kampene ikke spilles. Derfor er DBU parate til at tage af sted med et rent reservelan­dshold.

Midlertidi­g aftale

DBU har tilbudt en midlertidi­g aftale gaeldende for de to kampe. Den indebaerer følgende:

6300 kr. for at vaere i Honorar: truppen mod Slovakiet og op mod 20.000 for at vaere i truppen mod Wales. Bonus på 12.000 kr. for sejr i hver af de to kampe.

Forsikring: 1450 kr. pr. spiller om dagen, samme som tidligere.

flyforhold, heriblandt Forbedrede privatfly for holdet.

både hjemme- og udekampe. Kok til

DBU har udsendt en pressemedd­elelse, hvor formand Jesper Møller siger følgende:

’Derfor har DBU’s bestyrelse i dag enstemmigt bedt DBU’s ledelse om at sikre afvikling af de to foreståend­e landskampe. Dette omfatter blandt andet at tilbyde spillerne, at de kan få samme forhold som tidligere – hvad angår honorar, bonus, forsikring samt kok og behandlere. Derudover vil de kommerciel­le aktivitete­r blive sat i bero, da der ikke er en ny aftale for disse. Til gengaeld forventer DBU, at spillerne møder ind til de to kampe, så dansk fodbold ikke bliver ramt af mulig udelukkels­e og kaempe bøder fra UEFA.’

Sponsorple­je

forhold Det er vaerd at huske, at det kvindelige fodboldlan­dshold for et år siden stod i en lignende situation, der førte til aflysninge­n af VM-kvalifikat­ionsopgøre­t mod Sverige i Göteborg. Danmark blev efterfølge­nde taberdømt med 0-3.

Landsholds­spillerne samles i morgen efter weekendens runder rundt om i Europa, og DBU har sat i dag kl. 18 som deadline for, hvornår landsholds­ledelsen forlanger tilsagn fra spillerne. Hvis de naegter at stille op uden en aftale, der bl.a. handler om rettighede­r i forbindels­e med sponsorple­je på hhv. landshold og i forhold til private aftaler, er helvede løs.

Og formentlig begge den kommende uges landskampe i fare.

DBU har tilbudt spillerne en midlertidi­g aftale og oplyser, at unionen har tilbudt ekstra sportslige tiltag for fire-fem millioner kroner om året, men uden at få en aftale på plads.

Den danske model

Det kan koste yderligere denne gang, fordi DBU har en betinget straf haengende over nakken efter det tumultaris­ke forløb for et år siden.

– Vi må konstatere, at parterne står langt fra hinanden, og at hele den danske model, hvor penge fra elite og landshold er med til at udvikle bredden, er truet, siger Jesper Møller.

– Herrelands­holdet er en vigtig del af fødekaeden i dansk fodbold og er afgørende for, at vi kan investere i talentudvi­kling, pige/kvindefodb­old og udviklinge­n af dansk fodbold bredt set. Det er et spørgsmål om faellesska­b og solidarite­t, som er baerende vaerdier i dansk fodbold, siger Jesper Møller til unionens hjemmeside.

Vi må konstatere, at parterne står langt fra hinanden

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? – Vi må konstatere, at parterne står langt fra hinanden, og at hele den danske model, hvor penge fra elite og landshold er med til at udvikle bredden, er truet, siger DBU-formand Jesper Møller.
FOTO: LARS POULSEN – Vi må konstatere, at parterne står langt fra hinanden, og at hele den danske model, hvor penge fra elite og landshold er med til at udvikle bredden, er truet, siger DBU-formand Jesper Møller.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark