Ekstra Bladet

RING NU TIL HAM, FERRARI

-

er nået til Italien, og FORMEL 1-KARAVANEN der er total rød fest i Monza. Sebastian Vettel kører opvisning i gaderne, og på tribunerne har der siden fredag vaeret stopfyldt med tifosi med selvtillid­en helt i top. De tror med rette på, at Ferrari-bilen er svaer at slå på hjemmebane, når den praesterer så godt, som det er tilfaeldet p.t., og i det hele taget er det her race, løbet som Ferrari bare skal vinde i år.

Ferrari-praesident Louis NYLIGT INDSATTE

Camilleri efter den afdøde Sergio Marchionne holdt pressemøde, og i min bog kunne timingen ikke vaere bedre til at offentligg­øre, hvorvidt Kimi Räikkönen som forventet har fået sin kontrakt forlaenget, eller om der kommer nye boller på den italienske tomatsauce.

Men Camilleri kunne blot berette, at beslutning­en om hvem som skal sidde i bilen ved siden af Sebastian Vettel kommer til at traekke laengere ud.

for, at man åbenbart EGENTLIG ER JEG GLAD endnu ikke har skrevet under med Räikkönen, og det er sagt med den største respekt for The Iceman, for noget må tyde på, at man fortsat har Charles Leclerc som en outsider til saedet.

Både Daniel Ricciardo og sågar Fernando Alonso har på rygtebasis begge vaeret naevnt som afløsere til Räikkönen, men begge to er med deres nylige annoncerin­ger om teamskifte og pension nu ude af ligningen.

Det aergrer mig nemlig helt åbenlyst, at Ferrari ikke vaelger at gå målrettet efter at få to lige hurtige kørere i deres biler. I Maranello har man i mange år kørt efter devisen, at man har én stjerne og én vandbaerer på holdet. Vi skal helt tilbage til de tidlige 90’ere, før billedet var anderledes.

besaetning­en Nigel Mansell og I 1990 HED

Alain Prost, og året efter var det Prost og Jean Alesi, som var ganske jaevnbyrdi­ge teamkammer­ater.

Michael Schumacher kom til i 1996, og man kan med rette sige, at det var her, at begrebet andenkører virkelig blev udtalt. Bevares – Eddie Irvine kunne jo bare have kørt noget hurtigere, men det er nok lettere sagt end gjort, fordi dengang var der ikke ret mange, som nåede Schumi til sokkeholde­rne.

Efter mange år med tyskeren som enerådig førstekøre­r i den røde racer er det, som om italienern­e har vaennet sig til den opskrift. Nu om dage er det så Vettel, som man ene og alene saetter sin lid til skal køre et VM i hus, for er man lidt kontant, så ved man godt, at Kimi Räikkönen ikke har vaeret verdensmes­ter-kandidat i sine seneste to saesoner.

Bevares i traeninger­ne går det som regel meget godt, men vi har set i år, at når de når til Q3 og selve racet, så er Vettel oftest i en hel anden liga.

var ikke blege for at TEAMS SOM MERCEDES lade Rosberg og Hamilton køre hjulene af hinanden i duellerne, de forkaelede os med, da Mercedes var dominerend­e for et par år tilbage. Ligeledes har Red Bull om nogen, alle dage forsøgt at få fat i de to hurtigste gutter på markedet til deres racere. Det har da ført til bataljer på banen, som f.eks. Baku, hvor Ricciardo og Verstappen kører hinanden i saenk, men det vil jeg da meget hellere se på, end at Räikkönen gang gang bliver ofret til fordel kaptajn Vettel.

Vi ved alle sammen godt, at hvis Ferrari ligger 1-2 med Räikkönen forrest, så vil der blot ske det, at man via pitstrateg­i eller på en mere direkte facon bytter om på de to biler, og det er jo også fair nok, i og med at Vettel ligger så langt foran Räikkönen i mesterskab­et.

Det aergrer mig nemlig helt åbenlyst, at Ferrari ikke vaelger at gå målrettet efter at få to lige hurtige kørere i deres biler

tilbage som FERRARI ER LIGE I ØJEBLIKKET supermagt i Formel 1, og jeg vil gå så langt som til at mene, at deres bil disse dage er bedre end Mercedes-bilen. Ferrari har vaeret snedige og har fundet på kloge måder at optimere hybridtekn­iknikken, således at der er elektrisk krafttilsk­ud i laengere tid end konkurrent­erne.

Jeg synes, at hvis man har feltets hurtigste racerbil, så har man også en moralsk forpligtel­se til at hyre to lynhurtige chauffører og putte ned i dem, og her skal Ferrari kigge laengere end Kimi Räikkönen.

godt via simulatork­ørsel I MARANELLO VED MAN og indblik i Sauber-teamets telemetri, hvor dygtig Charles Leclerc er, og jeg synes, det er en forbandet skam, hvis ikke Ferrari allerede fra naeste år saetter ham til at vaere partner med Sebastian Vettel.

Tag jer nu sammen Ferrari – og sats på et ungt talent …

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Oplagt valg I Maranello ved man godt via simulatork­ørsel og indblik i Sauber-teamets telemetri, hvor dygtig Charles Leclerc er, og jeg synes, det er en forbandet skam, hvis ikke Ferrari allerede fra naeste år saetter ham til at vaere partner med Sebastian Vettel.
FOTO: JAN SOMMER Oplagt valg I Maranello ved man godt via simulatork­ørsel og indblik i Sauber-teamets telemetri, hvor dygtig Charles Leclerc er, og jeg synes, det er en forbandet skam, hvis ikke Ferrari allerede fra naeste år saetter ham til at vaere partner med Sebastian Vettel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark