Ekstra Bladet

Opgav AGF første gang

-

Jens Stage er et dansk top-fodbold.

I modsaetnin­g til stort set alle andre unge talenter i Superligae­n har den uortodokse AGF’er ikke vaeret en del af topklubber­nes talentudvi­kling.

Han startede som barn i Stig Tøftings barndomskl­ub, ASA, i det centrale Aarhus. Siden skiftede han til forstadskl­ubben Lyseng, der har fostret Viktor Fischer og Jens Jønsson.

Men derfra kiksede det, da springet til AGF’s ungdomseli­te blev forsøgt.

– Jeg var vel bare mig selv. Jeg traenede der ude laenge og satte aldrig haelene i og sagde, at det her vil jeg ikke vaere med til, fortaeller AGF'eren.

– Jeg traenede en hel sommer og blev hjemme fra familietur­en til Italien. Så fik jeg fem minutter på venstre back i en traeningsk­amp. Jeg synes bare ikke at det var sjovt, husker han og taenker over oplevelsen, der var med til at forme ham i en ung alder.

Passede ikke ind

saersyn i – Jeg elsker sport. Jeg elsker at se al sport. Men jeg har aldrig vaeret typen, hvor det betød alt. Jeg tog ikke fire år i skolen for at satse på det. Jeg ville hellere gå med ’normale’ mennesker. Jeg ville hellere tage til fredagscaf­é og hygge mig med mine venner, fortaeller han.

– Alle mine venner er ikkesports­idioter. De spiller fodbold i Lyseng for sjov i Jyllandsse­rien eller serie 3. Jeg har aldrig vaeret elitetypen. Jeg følte ikke rigtig, at jeg passede ind. Jeg var lidt anderledes, konstatere­r han.

– Jeg gav den et fair skud, men jeg var måske heller ikke god nok til at vise mig frem.

– Jeg spillede i holdets tjeneste, for at gøre holdet bedre, men jeg glemte måske at vise, hvad jeg selv kunne. Men sådan er jeg jo som type, og det synes jeg bliver belønnet helt enormt nu, at jeg prøver at hjaelpe holdet uanset hvad, konstatere­r Jens Stage.

Jeg traenede en hel sommer og blev hjemme fra familietur­en til Italien. Så fik jeg fem minutter på venstre back i en traeningsk­amp

Følte sig fanget

– Dengang var jeg nok ikke god nok til at saette mig selv i scene. Jeg var ikke god. Jeg spillede ikke godt. Jeg følte mig låst. Jeg følte mig dårlig, erkender Jens Stage.

– Det kan vaere, at det laerte mig noget vigtigt. For hverken i Lyseng eller Brabrand lod jeg mig begraense. Jeg var naermest med til at saette U17-holdet og var mega-på.

– Jeg gik meget op i, at selv om den person, der spillede ved siden af mig, måske ikke var så god, så skulle jeg med min indsats gøre ham så god, at vi kunne vinde kampene alligevel, forklarer den uselviske AGF’er, der har gjort de karaktertr­aek til grundstene­ne i sin succes og popularite­t i AGF.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark