Ekstra Bladet

Akademier på alle kontinente­r

-

Der løber masser af dansk og ghanesisk talent rundt på kunstgraes­set i Right to Dream Park i Farum, men i fremtiden håber klubben på også at kunne praesenter­e spillere fra andre verdensdel­e.

– Det er ingen hemmelighe­d, at vi ikke ser os stoppe med to akademier. Vi har allerede diskussion­er om, hvor det tredje og fjerde akademi skal vaere.

– Sydamerika er et meget attraktivt område, og det er Nordamerik­a også. Vi har en overordnet strategi om at skulle have akademier på alle kontinente­r, fortaeller FC Nordsjaell­ands direktør, Søren Kristensen, og konstatere­r med et grin, at Antarktis nok vil blive det svaere af dem …

Rutinerede unge

I FC Nordsjaell­and ønsker man at kunne stille et hold udelukkend­e bestående af hjemmedyrk­et talent, og direktøren tror, at Hjulmands unge hold vil blive endnu yngre endnu i fremtiden.

– Vi kommer til at spille med yngre og yngre spillere. Andre taler om, hvor unge de er, men vi vil hellere tale om, hvor dygtige vi kan gøre unge mennesker – og hvor hurtigt. Rutine har intet med alder at gøre. Det handler om, hvad man har prøvet. Vi vil igennem forskellig­e oplevelser på og uden for banen gøre vores unge rutinerede før tid, fortaeller han.

Vil lave sin egen skole

Udover flere akademier ønsker FC Nordsjaell­and at vaere uddannelse­sinstituti­on.

Ifølge Søren Kristensen undersøger man muligheden for at lave en sport management-uddannelse, som klubbens unge spillere og talenter fra andre sportsgren­e kan gå på efter folkeskole­n.

– Det er en problemsti­lling, at spillerne bliver yngre og yngre og stadig går i gymnasiet, når de får førstehold­sdebut. Lige nu har vi ’Jaxe’ (Jacob Steen Christense­n, red.), der går i 2. g og spiller på førstehold­et.

– Det er en udfordring i forhold til at få det hele til at gå op, konstatere­r Søren Kristensen, der håber, at en skraedders­yet uddannelse på HF-niveau ville kunne løse nogle af de praktiske problemer i hverdagen.

– Det er et stort skridt at tage som fodboldklu­b også at ville vaere uddannelse­sinstituti­on, men vi tror på det.

– Vi ønsker at gøre som med vores afrikanske drenge og piger, som får muligheden for at tage til USA eller Storbritan­nien og få en universite­tsuddannel­se der, efter at de har vaeret igennem et forløb hos os.

Direktøren naevner transportt­id som et stort problem, som ville kunne blive nedbragt, hvis klubben underviste eleverne i egne lokaler på stadion.

FC Nordsjaell­and ansatte i sommer den tidligere FCK’er Will Orben som uddannelse­sansvarlig.

Årgang 1994

Andreas Maxsø, FC Zürich Pascal Gregor, FC Helsingør Philip Zinckernag­el, Bodø/Glimt

Kristian Lindberg, Lyngby Nicholas Marfeldt, Sønderjysk­E

Godsway Donyoh*

Årgang 1995

Emiliano Marcondes, Brentford

Johannes Ritter,

FC Helsingør

Niclas Mouritzen, Lyngby Mathias Hebo, Lyngby Runar Alex Runarsson, Dijon Alexander Horsebøg, Hvidovre

Årgang 1996

Marcus Ingvartsen, Genk Mads ’Mini’ Pedersen Christian Køhler,

FC Helsingør

Adnan Mohammad, FC Helsingør

Mathias Jensen, Celta Souheib Dhaflaoui, Naestved

Årgang 1997

Andreas Skovgaard Victor Tranberg, Örebro (udlån) Benjamin Lund, Vendsyssel Lucas Haren, HIK

Årgang 1998 Emil Damgaard Victor Nelsson Jacob Johansson, HB Køge (udlån) Martin Frese Abdul Mumin*

Årgang 1999

Magnus Kofod Andersen Andreas Skov Olsen Nicklas Strunck Clinton Antwi*

Årgang 2000

Mikkel Damsgaard Nicolai Baden Frederikse­n, Juventus Mohamed Kudus* Ibrahim Sadiq* Mathias Jørgensen, OB

Årgang 2001

Jacob Steen Christense­n

*Fra Right to Dream Academy i Ghana

For at blive betragtet som home grown skal en spiller have spillet i minimum tre år i klubben, inden han fylder 21 år.

Derfor er hverken Emre Mor (Celta) eller Emil Berggreen (Mainz 05) med på listen. De har begge spillet ungdomsfod­bold i FC Nordsjaell­and, men nåede ikke at vaere der i tre år. Jonathan Amon har heller ikke vaeret i FC Nordsjaell­and i tre år (endnu).

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark