Ekstra Bladet

Valverde snød sprinterne i dramatisk finish

Alejandro Valverde tog sejren på 8. etape af Vuelta a España efter en hård sprint op ad bakke

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

8. etape i årets Vuelta a España blev anden gevinst for Alejandro Valverde.

Den 38-årige Movistar-veteran formåede på opløbet i Almadén det, der ikke er mange forundt: Han trådte forbi en vildt sprintende Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) på en let stigende afslutning.

Klemt inde

Da dagens sidste udbryder blev hentet seks km før mål, var spørgsmåle­t blot, hvilken type sprint der ville komme.

De sidste to km steg med fire procent, men flere rendyrkede sprintere holdt sig til. Alligevel var det klassement-rytterne, der var i overtal, da Bahrain-Meridas Ivan Cortina åbnede spurten med 300 meter til mål.

Her blev Valverde i første omgang klemt inde, og det lignede en formsag for verdensmes­ter Sagan, da han fra anden position trådte frem og let passerede Cortina.

Men selv for et faenomen som Sagan kan det blive hårdt, og da Alejandro Valverde bagfra havde fundet ind i sit karakteris­tiske malende bakke-tråd, blev slovakken passeret kort før stregen. Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) blev treer.

Det var Alejandro Valverdes profession­elle sejr nummer 121 – og en af dem, han faktisk ikke selv havde regnet med.

Lidt overrasket

– Jeg er helt aerligt lidt overrasket. Min sportsdire­ktør sagde til mig inden, at jeg ikke måtte saette hjulet en meter forkert på den afslutning. Jeg havde det godt i sprinten, men jeg er alligevel overrasket, sagde spanieren efter etapen.

Han kan ikke løbe fra, at han er blevet 38 år, men med sin 13. sejr i år lader det ikke til at påvirke

– Jeg er måske gammel i forhold til min dåbsattest, men fysisk og mentalt føler jeg mig stadig ung, siger Valverde, der udbyggede føringen i kampen om pointtrøje­n.

I dag går det løs

Den får han også lov til at beholde til hen på den anden side af hviledagen mandag, men det kan vaere, at han skifter den ud med løbets røde førertrøje.

For i dag venter en hård nyser af en bjergetape med mål på et bjerg uden for kategori, og Valverde er på løbets andenplads blot 37 sekunder efter franske Rudy Molard (FDJ).

Men den samlede vinder fra 2009 vil dog ikke påtage sig favoritvae­rdigheden.

– I morgen er en rigtig bjergetape, og vi får at se, hvem der kan slutte på podiet i denne Vuelta, lyder den korte analyse fra etapevinde­ren.

Det lignede en formsag for verdensmes­ter Sagan, da han fra anden position trådte frem og let passerede Cortina

 ?? FOTO: RITZAU/SCANPIX ?? – Jeg er måske gammel i forhold til min dåbsattest, men fysisk og mentalt føler jeg mig stadig ung, siger Valverde. Til venstre den slagne Peter Sagan. Kan endnu
FOTO: RITZAU/SCANPIX – Jeg er måske gammel i forhold til min dåbsattest, men fysisk og mentalt føler jeg mig stadig ung, siger Valverde. Til venstre den slagne Peter Sagan. Kan endnu

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark