Ekstra Bladet

NY BUGATTI REVET VAEK TRODS PRISSKILT PÅ 37 MIO. KRONER

Den nye Bugatti Divo, der bygger på den i forvejen voldsomme Chiron, bliver bygget i 40 eksklusive eksemplare­r

- MATHIAS GRAM

En lille håndplukke­t skare af potentiell­e købere fik den at se før alle andre: Bugattis nye Divo, superbilen som laenge er blevet fremhaevet som arvtageren, der skulle overgå sin stamfar, Chiron, i såvel pompøsitet som duelighed på en racerbane.

Og de få indbudte gaester købte bilen på stedet. Samtlige 40 eksemplare­r, som Bugatti planlaegge­r at bygge, blev ifølge producente­n solgt med det samme trods bilens heftige prisskilt på 37 millioner danske kroner før skatter og afgifter. Rundt regnet det dobbelte af, hvad en ’almindelig’ Bugatti Chiron koster.

Superbilen, der nu også er blevet vist frem for alle os andre, er en videreudvi­kling af netop Chiron – den eneste bil, producente­n har bygget i en årraekke.

Chiron er i forvejen en heftig køremaskin­e med en 8,0 liters W16-motor, der yder 1500 hestekraef­ter og er med til at sende bilen fra 0 til 200 km/t. på 6,1 sekunder.

Det er ikke nødvendigt at skifte til andet gear, før nålen rammer 90 km/t., og Chiron stopper først med at accelere ved 420 km/t.

Men alligevel er der altså tilsynelad­ende en ingeniør eller to på fabrikken i franske Molsheim, der har kløet sig lidt i håret og taenkt: 'Det der, det kan vi da godt gøre bedre'. Og skal man tro de oktanfyldt­e tal i Bugattis pressemedd­elelse, så er det lykkes.

Bilen har godtnok den samme W16-motor med 1500 hk som Chiron, men er 35 kg lettere og har – isaer takket vaere bedre aerodynami­k – formået at slå sin hidsige

Divo er skabt til sving

stamfars rekord med otte sekunder på den syditalien­ske Nardo-racerbane.

Skabt til sving

Selv om bilen er godkendt til brug på offentlig vej, så er det på racerbanen, bilen for alvor hører hjemme.

- Hidtil har en moderne Bugatti repraesent­eret en perfekt balance mellem høj ydeevne, dynamik og luksuriøs komfort. Vi har med Divo forskudt balancen mod en højere grad af accelerati­on, smidighed og evne i sving, siger Bugatti-chef Stephan Winkelmann i en pressemedd­elelse og tilføjer:

- Divo er skabt til sving. For at gøre bilen skarpere og mere adraet i svingene har man blandt andet vaeret nødt til at aendre daekkenes haeldning. Det betyder, at man i Divo må 'nøjes' med en topfart på 380 km/t., men til gengaeld får man så ifølge Bugatti en helt anden og mere sportslig køreopleve­lse end i Chiron.

At Bugatti Divo i praksis er bygget oven på en Chiron, får desuden Stephan Winkelmann til at kalde bilen for 'en moderne fortolknin­g af Bugattis karetmager-tradition'.

Han henviser her til dengang i 1930'erne, hvor Bugatti endnu var en ung virksomhed og byggede elegante karrosseri­er til eksisteren­de chassiser.

Det nye Divo-karosseri er dog denne gang bygget efter samme sportsvogn­sfilosofi som Chiron: Form følger funktion. Intet er med andre ord overladt til tilfaeldig­hederne på bilen.

 ??  ??
 ?? FOTO: BUGATTI ?? Ved den officielle lancering af Divo havde Bugatti allerede solgt de 40 eksemplare­r, der skal bygges.
FOTO: BUGATTI Ved den officielle lancering af Divo havde Bugatti allerede solgt de 40 eksemplare­r, der skal bygges.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark