Ekstra Bladet

Den dag, de ikke snakker om mig, er jeg bare kedelig

-

vordan var Priden? Jeg var desvaerre for dårlig til at gå med. Spørgsmåle­t kommer fra 71-årige Hans Peder Schmidt, som står med haenderne i lommerne ude i vaeksthuse­t i haven et par dage efter kulminatio­nen på Pride Week. Han bor på Slottet på Nørrebro. Hans Peder er homoseksue­l og har vaeret det hele sit liv. Og selvom han er forholdsvi­s frisk og god på benene, så er det ikke altid, at humøret lige passer til Pride-ugens mange arrangemen­ter.

i den lille by Tim i Vestjyllan­d og fortaeller, at han altid har vidst, at han var bøsse. Dog har han aldrig oplevet diskrimina­tion eller skaeldsord i løbet af sin opvaekst.

– Jeg tror, at jeg har vaeret utrolig heldig med mine foraeldre. De har altid fortalt mig, at uanset hvem jeg var, eller hvad jeg foretog mig, så var det vigtigste bare, at jeg var mig selv, fortaeller han.

Hvis studiekamm­eraterne eller andre i hjembyen snakkede om Hans Peder, fik han at vide hjemmefra, at det altid var noget, at de gad snakke om ham:

– Min far sagde; Den dag, de ikke taler om dig mere, Hans Peder, så er du blevet kedelig.

– Taenker du over, at du tilhører en generation, der har banet vejen for, at vi nu kan arrangere Pride og gå gennem gaderne med regnbuefan­en?

— Ikke hver dag, men det er da klart, at der er sket meget siden dengang, jeg sprang ud. Det er en helt anden stemning, man bliver mødt af, når man fortaeller, at man er homoseksue­l i dag.

har Hans Peder Schmidt taenkt, siden han var helt ung, at han burde vaere rejst til New York, fordi mentalitet­en og tankegange­n derovre bare passede bedre til ham. Turen til Amerika blev aldrig til noget, men gennem sit arbejde hos SAS har han rejst utroligt meget i løbet af lange perioder af sit liv.

På trods af deres enslydende efternavne er Kaj og Hans Peder ikke i familie. Faktisk har de end ikke mødt hinanden endnu, da Kaj først lige er flyttet ind på Plejehjemm­et Slottet. Men mon ikke de to herrer snart får lejlighed til at snakke med hinanden til den ugentlige regnbuestu­nd.

 ?? 2. september 2018 ?? HAN ER OPVOKSET LIGESOM KAJ
2. september 2018 HAN ER OPVOKSET LIGESOM KAJ

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark