Ekstra Bladet

PAS PÅ POLITIKERN­E

SVAERE GAESTER: Gennem alle Café Hack-årene har vaert Søren Dahl laert, at man skal vaere lidt på vagt, når man har de folkevalgt­e i den lune stol

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Når Søren Dahl og hans program, der måtte skifte navn fra ’Café Hack’ til ’Dahl på Hack’ efter den meget omtalte skilsmisse fra DR, for første gang i dag kan opleves på Ekstra Bladet Radio, bliver det med statsminis­terkandida­t Mette Frederikse­n i den varmestol.

Og når man holder en mikrofon op foran en politiker, skal man vaere på stikkerne, pointerer Søren Dahl.

– Nogle politikere kan jo det der med at traekke vejret, mens de taler i saetninger kun med kommaterin­g, ikke med punktummer. Så når valgkampen går i gang, skal man altså lige passe lidt på.

– Hvem er bedst at have i studiet?

– Man skal i hvert fald ikke tale med politikere fire uger i traek. En statsminis­ter, der har slipset på i overført betydning, kan vaere lidt svaer, siger Søren Dahl og fortaeller om samtalen med Mette Frederikse­n:

– Det blev en samtale med en kvinde, der har vaeret politiker hele livet.

– Hun var ikke mere end fem år, da hun fik sin far til at skrive under på en erklaering om, at han var modstander af dyreforsøg.

– To gaester og lidt musik – bliver det aldrig tid til fornyelse?

– I modsaetnin­g til P4 er vi begyndt at spille mindre musik og snakke lidt mere. Vi er vendt tilbage til udgangspun­ktet – nemlig bare at lade en samtale gå, siger Søren Dahl og tilføjer, at han er glad for, at det fra i dag bliver nemmere at finde frem til de gode søndagssam­taler:

– Lige nu glaeder vi os over at vaere til stede på den eneste landsdaekk­ende DAB-kanal, der ikke er styret af DR – altså Ekstra Bladets DABkanal. På den måde er det egentlig sjovt, at et program, der har 15 år på bagen, er med helt fremme.

I år har Søren Dahl og hans program vaeret hjemløse i fire måneder, mens Café Hack har vaeret under ombygning.

– Det har vaeret en fest at have vaeret rundt i landet og møde lytterne. Man skal huske, at lytterne er individer og ikke målgrupper, som nogle medier har for vane at betragte dem som.

– For nogle handler det bare om tal, men jeg trykker lytterne i hånden og elsker at møde folk. Det er det, jeg med et glimt i øjet plejer at kalde ’aktiv lytterunde­rsøgelse’.

For nogle handler det bare om tal, men jeg trykker lytterne i hånden og elsker at møde folk

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Tungen lige i mundenSøre­n Dahl kan snakke med de fleste, men han er altid ekstra opmaerksom, når der er en politiker med en dagsorden på besøg.
FOTO: ERNST VAN NORDE Tungen lige i mundenSøre­n Dahl kan snakke med de fleste, men han er altid ekstra opmaerksom, når der er en politiker med en dagsorden på besøg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark