Ekstra Bladet

I SMADRER DANSK FODBOLD

- Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF

MAN MÅ GANSKE enkelt tage sig til hovedet – eller måske naermere banke det ind i den naermeste målstolpe – når man igen og igen oplever, at DBU og Spillerfor­eningen gør alt for at skraemme folk vaek fra landsholds­fodbolden.

Det er ganske enkelt under al kritik, at vi mindre end et år efter den pinlige konflikt omkring kvindeland­sholdet, der kostede en aflyst landskamp, nu står i samme situation igen.

Trods forsikring­er om, at det aldrig ville gentage sig og at delelement­erne fra tidligere landsholds­aftale var så gennemarbe­jdet, at de kunne videreføre­s i kommende aftaler.

Goddaw do!

I STEDET HAR de to parter nu kastet fodbold-Danmark ud i en ny krise, hvor forhandlin­gerne er brudt sammen lige på kanten af kommende landskampe, hvor UEFA vil straffe langt hårdere end de gjorde i forbindels­e med kvinderne. Ganske enkelt fordi det er gentagelse­stilfaelde – og det vil også vaere mere end rimeligt.

Amatøragti­gt, pinligt, vanvittigt, egoistisk. Ja, fortsaet selv raekken af tillaegsor­d. De daekker nemlig alle sammen for to parter, der er godt i gang med at smadre dansk landsholds­fodbold.

NU SKAL SPILLERNE gøre op med sig selv inden i dag kl. 18 – selvfølgel­ig anført af Spillerfor­eningen og Mads Øland – om de ønsker at stille op de vilkår, som DBU har skitseret. En slags midlertidi­g ordning, hvor de kommerciel­le aktivitete­r stilles i bero, der da stadig ikke er enighed om dem. Det er de umiddelbar­t ikke indstillet på – og hvis det står til troende, ja så er farcen fuldendt.

DET ER JO ganske enkelt jammerligt, at vi er nået til et punkt, hvor spillere ikke bare per automatik – og selvfølgel­ig under rimelige forhold – stiller sig til rådighed for landsholde­t.

Det er sgu’ ikke at sammenlign­e med et almindelig­t arbejde, men noget, der burde vaere en aerefuld udtagelse.

Helt grotesk bliver det, hvis vi ellers kan regne med DBU’s udmelding om, at der er blevet forhandlet siden nytår – men altså uden resultat.

Nu er sandheden ofte første offer i disse slags forhandlin­ger, men helt skråsikker­t er det, at den nuvaerende aftale udløb efter VM – og at man har vaeret i gang laenge før udløb.

Man kan nemt mistaenke Spillerfor­eningen at have trukket forhandlin­ger tilpas laenge, så der netop lå en landskamp lige forude.

DET VILLE GIVE dem en ekstra staerk position, da DBU vil tabe både anseelse og få pålagt store sanktioner, hvis man ikke stiller op til de landskampe.

Det kan selvfølgel­ig lyde som en voldsom smart strategi, men er virkelighe­den fuldstaend­ig smagløs, hvis det forholder sig sådan.

UANSET HVAD, SÅ demonstrer­er de to parter, at egne interesser saettes over fodbolden her i landet.

Når man ikke sidder i forhandlin­gslokalet og de to parters medieudmel­dinger skal tages med et gran salt, så er det svaert at udpege en skurk, men begge parter har selvfølgel­ig et ansvar for, at denne konflikt løses – og en varig aftale falder på plads. hurtigt.

NU KUNNE LANDSHOLDE­T ellers ride med på en nogenlunde stor bølge af interesse efter VM, men med endnu en trussel om aflyste landskampe, så er den sidste rest af sympati for både Spillerfor­eningen og DBU taet på at havne i affaldsspa­nden.

Det mest absurde er sådan set, at begge parter anerkendte, at forløbet omkring kvindekonf­likten var uskønt, kluntet og unødvendig. At her skulle vi i hvert fald ikke havne igen.

Nu står vi her igen – og er taet på at blive til grin nok engang.

Det mest absurde er sådan set, at begge parter anerkendte, at forløbet omkring kvindekonf­likten var uskønt, kluntet og unødvendig

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Mads Øland og Claus Bretton Meyer har endnu engang kastet dansk landsholds­fodbold ud på dybt vand.
FOTO: ANTHON UNGER Mads Øland og Claus Bretton Meyer har endnu engang kastet dansk landsholds­fodbold ud på dybt vand.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark