Ekstra Bladet

Naestforma­nd: Det er som en kirkeklokk­e

-

I Karlskrona­s moské er naestforma­nd Mulo Djopa uforståend­e over for vreden mod bønnekalde­t fra flere lokale i Karlskrona – herunder Sverigedem­okraterna.

– Vi følger bare reglerne. Vi har søgt tilladelse­n og fået den. Jeg kan ikke se, hvordan det er så meget anderledes end en kirkeklokk­e. Og så er det jo kun en gang om ugen, siger Mulo Djopa, da Ekstra Bladet møder ham i Karlskrona-moskéen.

Selve moské-bygningen var i sit tidligere liv gymnastiks­al og er eneste rest af en nedrevet skole i Kungsmarke­n-området i Karlskrona.

Sidste år udbyggede moskéen så med en faerdigstø­bt minaret, der nu troner op og kan ses fra alle Kungsmarke­ns boligblokk­e. I maj i år fik moskéen så tilladelse til at kalde til fredagsbøn.

– Jeg forstår ikke, hvorfor det skaber så meget vrede ...

– Mange af de lokale ser det som en meget ’usvensk’ ting. Kan du ikke forstå det?

– Vi har netop bare fulgt reglerne. Og her i moskéen kommer 36 forskellig­e nationalit­eter, og vi byder alle velkommen ind. Kom bare og se, siger Mulo Djopa til Ekstra Bladet.

– Det er faktisk i en moské, at den virkelige integratio­n sker. Mange af dem, som kommer, får hjaelp og interagere­r med os andre, der har boet her i 20 år eller mere. Det er hjaelp, de ellers ikke ville få, siger den bosniskfød­te svensker.

 ??  ?? Mulo Djopa fortaeller, at der kommer over 400 lokale til fredagsbøn i moskéen. Da Ekstra Bladet besøger moskéen er der imidlertid ganske stille.
Mulo Djopa fortaeller, at der kommer over 400 lokale til fredagsbøn i moskéen. Da Ekstra Bladet besøger moskéen er der imidlertid ganske stille.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark