Ekstra Bladet

Sikker Trafik: Meld dine fulde venner til politiet

- EMMA B. VINKEL ebv@eb.dk

Natten til lørdag valgte en staerkt beruset 55-årig midtjyde at tage hjem fra en fest i Sunds. I sin traktor. Med en promille på over to.

Selvom gaesterne til festen havde forsøgt at tale manden fra at køre, kunne intet stoppe den berusede traktorfør­er – lige bortset fra politiet, der var blevet tippet af festens gaester.

Og spørger man adm. direktør Mogens Kjaergaard Møller fra Sikker Trafik, lyder det, som om, at gaesterne har gjort det helt rigtige.

– Kan man ikke stoppe folk, må man ringe til politiet og sørge for, at det ikke sker igen. Hvis folk har tilbageven­dende problemer på grund af for eksempel alkoholism­e, kan man sikre, at de fremover ikke kommer ud at køre, når de er påvirket af spiritus, siger han.

Man kan eksempelvi­s sørge for, at den pågaeldend­e kan overnatte, man kan tage deres bilnøgle, eller man kan køre dem hjem, hvis man ikke selv har drukket.

– Når der står en person alene over for seks gode venner, der alle siger, at man ikke skal køre, så betyder det ofte, at man accepterer det, forklarer han.

Mordvåben på fire hjul

Desvaerre er det ikke alle, der tager det paent, når vennerne snupper bilnøglen og siger, at de har drukket for meget til at køre hjem.

– Når tågerne har lagt sig, kan de fleste godt se, at det var en god idé.

– Når man saetter sig beruset bag rattet, bliver bilen et kørende mordvåben på hjul.

Ifølge den administre­rende direktør er det et faelles ansvar at sørge for, at vores venner ikke kører fulde rundt i trafikken.

Holder man selv fest, råder han til, at man som vaerter taenker på, at nogen har til hensigt at køre hjem fra.

– Det ville vaere forfaerdel­igt, hvis man var vaert og sendte en gaest hjem, der på vejen kører en ned. Det er selvfølgel­ig ubaerligt for den familie, det går udover, men også svaert for vaertsskab­et, der ikke forhindred­e det, slutter Mogens Kjaergaard Møller. fire

Desvaerre er det ikke alle, der tager det paent, når vennerne snupper bilnøglen

 ?? FOTO: MARTIN LEHMANN ?? Snup bilnøglen, lad personen overnatte eller ring til politiet. Sådan lyder nogle af rådene fra Sikker Trafik, hvis man vil forhindre en fuld ven i at køre hjem.
FOTO: MARTIN LEHMANN Snup bilnøglen, lad personen overnatte eller ring til politiet. Sådan lyder nogle af rådene fra Sikker Trafik, hvis man vil forhindre en fuld ven i at køre hjem.
 ??  ?? Lyngby-afkørslen på Helsingørm­otorvejen var afspaerret, mens oprydninge­n stod på.
Lyngby-afkørslen på Helsingørm­otorvejen var afspaerret, mens oprydninge­n stod på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark