Ekstra Bladet

LAVE MAEND ER DE ME

Med deres mange centimeter vaekker disse kvinder opsigt, men de er stolte af at skille sig ud

- JULIE TERMANSEN FOTO: OLE STEEN jte@eb.dk

En torsdag i august møder Ekstra Bladet fem kvinder, som alle er udstyret med en krop, der er noget højere end gennemsnit­tet – og det bliver bemaerket med det samme:

– Hold da kaeft nogle staenger, hva’? Det er godt, der er højt til loftet, lyder det fra en forbipasse­rende mand i Skuespilhu­set i København.

Gitte Nøhr Alving svarer hurtigt og kaekt tilbage:

– Vil du have en autograf ? Hun tager kommentare­n med et smil. Men det gjorde hun ikke, da hun var yngre

I sit 50-årige liv har hun måtte høre på sidebemaer­kninger om sin højde, og de har ikke altid vaeret positive.

Vil ikke gemme sig

For Gitte rager op i landskabet. Med sine 197 centimeter i stiletter er det svaert ikke at få øje på hende. På flad fod måler hun 1,87 cm.

I mange år lod hun vaere med at tage højhaelede sko på, fordi hun var bange for at vaekke opsigt. Men det er slut nu. Hun vil ikke finde sig i at gemme sig vaek laengere.

Derfor oprettede Facebook-gruppen kvinder på hael’. hun ’Høje

Gruppe med voksevaerk

En gruppe, som skal hjaelpe kvinder til at vaere stolte af deres højde og opmuntre dem til at hoppe i stiletten og ud i verden.

For nylig var Gitte Nøhr Alving i ’Go’ morgen Danmark’, hvor hun fortalte om Facebook-gruppen, og derefter er det kun gået fremad for projektet.

– Det blev meget hurtigt tydeligt for mig. Jeg er ikke alene. Der er masser af tårnhøje kvinder ligesom mig selv, der havde brug for nogen at spejle sig i. Vi har skabt et helle. Et frirum hvor man kan vaere praecis, som man er, siger Gitte.

Hun fortaeller, at gruppen er vokset fra 300 til over 1000 kvinder efter hendes tv-optraeden.

Vaekker opsigt

Ekstra Bladet har mødt fem af dem til en snak om livet over den gennemsnit­lige øjenhøjde.

Snakken falder hurtigt på parforhold, for det er isaer der, kvinderne vaekker opsigt. Alle har de en mand, der er lavere end dem selv, og det går ikke ubemaerket hen. Slet ikke når de bevaeger sig uden for deres privatsfae­re.

– Det kraever sin mand at tage os i hånden, og følges med os på gaden. Min mand er 1,75 høj og folk glor på os, som var vi et eller andet kendis-par, når vi kommer gående på gaden. Men jeg tager det positivt, og bliver stolt. Hold da op, hvor er det bare et mandfolk, jeg er sammen med, taenker jeg, siger 50-årige Gitte.

– Jeg har altid vaeret sammen med maend, der var lavere end mig selv. Nu er jeg også 1,90, så hvis jeg kun skulle vaelge mellem maend, der var højere end mig, ville det indsnaevre feltet en del, siger 51-årige Charlotte Øjvind Nielsen, som til daglig danner par med en mand på 1,84 centimeter.

Kvinderne er enige om, at maend, der kan håndtere en kvinde, der er højere end dem selv, er de mest maskuline overhovede­t.

Der er masser af tårnhøje kvinder ligesom mig selv, der havde brug for nogen at spejle sig i

 ??  ?? Anita, 184 cm.38 år, ernaerings-assistent, Vallensbae­k, gift med en mand på 195 cm. Tårnhøj charmeHøje kvinder vaekker opsigt i gadebilled­et, men højden behøver ikke at vaere en haemsko, når man skal finde en kaereste. Julie, 186 cm. Butiksassi­stent, Nykøbing Falster, single. Katrine, 189 cm. 22 år, konference-vae Brøndby, kaereste m mand på 180 cm.
Anita, 184 cm.38 år, ernaerings-assistent, Vallensbae­k, gift med en mand på 195 cm. Tårnhøj charmeHøje kvinder vaekker opsigt i gadebilled­et, men højden behøver ikke at vaere en haemsko, når man skal finde en kaereste. Julie, 186 cm. Butiksassi­stent, Nykøbing Falster, single. Katrine, 189 cm. 22 år, konference-vae Brøndby, kaereste m mand på 180 cm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark