Ekstra Bladet

Højden er lige meget

-

Selvom naesten alle fem kvinder har fundet kaerlighed­en med maend, der ser op til dem, er det ikke alle maend, som kan rumme en så markant højdeforsk­el.

– Jeg er altid helt åben med, hvor høj jeg er. Dengang jeg havde en Tinderprof­il, stod det direkte, og nedenunder havde jeg skrevet, ’jeg giver en is, hvis du er højere end mig’, siger 22-årige Katrine Meisner Trane, som selv er 1,89 høj.

– Det er altid ubehagelig­t at blive bedømt på, hvordan man ser ud, siger 51-årige Charlotte på 1,90 og fortsaette­r:

– Jeg har heldigvis fundet mig en mand, som får mig til at føle mig utroligt vaerdsat og smuk. Han er ligeglad med, at han er mindre, og så skaenker jeg det heller ikke en tanke selv.

Kom frit frem

Kvinderne har en mission. De vil have alle høje kvinder til at vaere stolte af dem, de er. Ingen skal gå og gemme sig og føle, at de er forkerte:

– Hvis der skulle sidde nogen kvinder derude, der skammer sig over sin højde, skal de komme frem! Det handler om at laere sine børn, at alle mennesker er okay - lige meget hvilken størrelse de kommer i, siger Gitte Nøhr Alving og fortsaette­r:

– Det er vigtig, at vi aendrer på nogle af de fastlagte normer, vi har i samfundet. Der er så mange idealer og roller. Vi burde fokusere mere på, hvor fedt det er, at vi er forskellig­e, i stedet for at prøve at gøre alle ens.

Da jeg var yngre, drømte jeg mig tit meget lavere, men i dag er jeg stolt af min højde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark