Ekstra Bladet

DET ER LAVT DBU KALDER OS FOR SKURKE

– Vi spiller hvert år et stort overskud hjem til DBU og derfor er det skuffende, at DBU forsøger at fortaelle en historie om, at vi ikke taenker på andet end vores egen pengepung, forklarer Christian Eriksen

- MADS GLENN WEHLAST Mgw@eb.dk

Christian Eriksen og landsholds­kammerater­ne rakte hånden frem i sidste øjeblik i håbet om at forlaenge den gamle landsholds­aftale i én måned, så de to kommende kampe – mod Slovakiet og Wales – kan afvikles. Men DBU afviste at forlaenge aftalen.

Spillerne samles

Derfor møder de danske landsholds­stjerner ikke frem i Wien, hvor Åge Hareide efter planen skulle samles med sin trup i dag.

Åge Hareide er nu tvunget til at udtage et landshold med ukendte og uprøvede spillere.

På trods af kollapset i forhandlin­gerne med DBU forlader Christian Eriksen, Simon Kjaer, Kasper Schmeichel og de øvrige i landsholds­truppen alligevel deres klubber og samles i dag et endnu ukendt sted for at tale om situatione­n og forberede sig på landskamp, hvis DBU pludselig kommer på andre tanker.

På den måde vil Åge Hareides udvalgte vaere klar til at traede til, hvis parterne pludselig skulle komme overens om en aftale.

Er landsholds­spillerne en samling forkaelede millionaer­er, der kun taenker på sig selv og deres egen pengepung? Eller er de danske landsholds­spillere en trup, der taenker på helheden og dansk fodbolds bedste her midt i kaosset, hvor dansk fodbold reelt står uden landshold, fordi der ikke eksisterer en aftalen for landsholds­spillerne?

Landsholde­ts største profil, Christian Eriksen, er ikke et sekund i tvivl om, at hele landsholds­truppen taenker på fodbold-Danmark og på ingen måder er en samling egoistiske spillere, der ikke kan se ud over egen naesetip.

Stort beløb til DBU

– Vi har set, at DBU forsøger at fortaelle en historie om os spillere, at vi er grådige og skal taenke på andet end vores egen pengepung. Jamen, det er da os spillere, der hvert år spiller et kaempestor­t millionove­rskud hjem til DBU, siger Christian Eriksen til Ekstra Bladet. Han uddyber:

– DBU fortaeller gerne i medierne, at nu skal vi også se på sammenhold, faellesska­b og solidarite­t – som om vi er helt ligeglade med helheden. Er det ikke det vi gør, når vi altid med stort humør stiller op til eksempelvi­s DBU’s arrangemen­ter med børn. Som når jeg er hjemme i min barndomskl­ub og spille fodbold med børnene. Det er simpelthen ikke rimeligt eller fair at beskylde os for ikke at taenke på andre end os selv. Det er i virkelighe­den rigtigt ubehagelig­t at høre på.

– Der er ingen af os, der har glemt, hvordan det er at vaere en lille fodbolddre­ng med store drømme og store idoler, pointerer Christian Eriksen, der søndag led saesonens første nederlag med Tottenham. 1-2 blev det mod Watford

Fuldt opdateret

Han har ikke deltaget personligt i forhandlin­gerne om en ny landsholds­aftale, men via medlemskab­et af landsholde­ts spillerråd, er Tottenham-stjernen fuldt opdateret på, hvordan forhandlin­gsforløbet om en ny landsholds­aftale har foregået.

– Det er underligt at se DBU helt glemme, at alle de penge, de kan bruge på projekter med børn og breddefodb­old jo faktisk kommer fra de resultater, som vi på landsholde­t praesterer. Det behøver DBU såmaend ikke takke os for at gøre, for vi er stolte over at kunne hjaelpe helheden i dansk fodbold, men det er lavt at male et falsk billede af os som skurke, fastslår Christian Eriksen.

DBU kan ikke eje os

Er de danske landsholds­spillere en samling forkaelede millionaer­er

DBU prøver at få det til at se ud som om, det er os spillere, der ikke vil spille

Christian Eriksen er af den opfattelse, at der skal vaere ordnede forhold på landsholde­t med en aftale om, hvad DBU kan tillade sig og hvad spillerne må, når de optraeder i landsholds­regi. Samtidig mener han, at spillerne skal havde frihed til at indgå egne, individuel­le aftaler, når de ikke optraeder i landsholds­regi.

– Derfor kan DBU ikke få deres vilje med at eje os ved at ville eje vores individuel­le kommerciel­le rettighede­r,

– Hvordan vil DBU engang, når aftalen forhåbentl­ig er på plads, gå ud og saelge reklamer og sponsorate­r på vores gode image som landshold, når de forsøger at rive det image midt over og traekke det gennem mudderet? spørger Christian Eriksen.

Selvom Christian Eriksen er det ubetinget største landsholds­navn, laegger han vaegt på, at landsholde­t får en kollektiv aftale, hvor alle får andel i indtaegter­ne.

– Vi spiller også for hinanden på holdet, for vi er holdkammer­ater og kammerater. Det er en af grundene til, at vi har en kollektiv aftale. At det ikke bare er nogle få af

os, som DBU kan bruge som blikfang til deres sponsorer, men at vi alle bliver brugt. Og alle får del i vores andel af de penge, som DBU tjener på sponsorer, siger han.

Troede det var løgn

Spurs-profilen blev dybt forundret med den mail, han modtog i lørdags fra DBU efter forhandlin­gerne ved midnat fredag blev indstillet af DBU.

– Jeg troede, at det var løgn med de meldinger, der kom fra DBU i lørdags. Først fik vi en mail om, at DBU ikke ville forhandle mere, mens vi troede, at vi skulle have forhandlet denne her aftale faerdig, så alting var i orden før landskampe­ne.

– DBU prøver at få det til at se ud som om, det er os spillere, der ikke vil spille, men det er jo DBU, der ikke vil forhandle faerdigt og lave en aftale, som vi kan spille med.

– Og så melder DBU ud, at vi i øvrigt alle sammen er fyret fra landsholde­t,

hvis ikke vi bare makker ret og spiller uden en aftale. Vi ville få betaling, ja, men vi er nødt til at have ordnede forhold med en kollektiv aftale, som det danske landshold har haft det siden engang i 1990erne, siger Christian Eriksen.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Rigtig ubehagelig­t– Det er simpelthen ikke rimeligt eller fair at beskylde os for ikke at taenke på andre end os selv. Det er i virkelighe­den rigtigt ubehagelig­t at høre på, siger Christian Eriksen.
FOTO: LARS POULSEN Rigtig ubehagelig­t– Det er simpelthen ikke rimeligt eller fair at beskylde os for ikke at taenke på andre end os selv. Det er i virkelighe­den rigtigt ubehagelig­t at høre på, siger Christian Eriksen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark