Ekstra Bladet

KRIG IKULISSEN

PROTEST MOD HAAS: Kampen mellem Haas og Renault foregår nu ikke laengere kun på banen. Efter Italiens Grand Prix nedlagde franskmaen­dene protest mod VF18’eren

-

MONZA (Ekstra Bladet): Handskerne er kastet i kampen om den indbringen­de fjerdeplad­s i konstruktø­rVM.

Trods et decideret lorteløb fra Kevin Magnussen, lykkedes det Romain Grosjean med en fornem sjetteplad­s at hive nok point hjem til, at outsiderne fra Haas hentede det storsatsen­de franske fabrikshol­d i konstruktø­r-VM.

– Nu begynder den svaere del. At beholde den fjerdeplad­s. Vi har haft den før, men mistede den. Vi skal bare blive ved med at gøre, som vi har gjort de sidste femseks løb og få point hvert løb. Så kan den blive vores, siger Haas-teamchef Günther Steiner.

– At tage kampen op med Renault er svaert. De er et stort team med 700 ansatte og dobbelt så mange penge. Ikke desto mindre prøver vi.

På dette tidspunkt vidste han slet ikke, hvorvidt fjerdeplad­sen også tilhørte Haas ved ankomst til Singapore om halvanden uge.

Protest mod gulv

Efter løbet nedlagde Renault protest mod VF18’eren nye gulv. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r drejer spliden sig om en lille detalje forrest på raceren, som franskmaen­dene mener ikke lever op til reglerne. Stemningen hos Haas-toppen var dog ganske afslappet.

Da denne avis gik i trykken, havde F1-dommerne stadig ikke voteret faerdigt.

Kevin Magnussens sidsteplad­s var det resultatma­essige lavpunkt i en ellers fornem saeson. Fejl og et haendeligt sammenstød med Sergio Perez betød skade på bilen og et pitstop efter kun fire omgange. Når man skal køre et helt løb på et saet daek, scorer man sjaeldent point.

Ødelagt i kvalen

Weekendens afgørende tidspunkt var dog lørdag, da Fernando Alonso lagde sig i danskerens slipstrøm og spolerede begges omgange, mener teamchefen.

– Kevins løb blev ødelagt allerede under kvalifikat­ionen. Han har haft en raekke gode starter i de senere løb og på et tidspunkt, så stopper den. Jeg ser det som racing.

– Jeg har hele tiden sagt, at en dag lykkes det ikke at starte med begge biler i top ti. Og når man ligger nede i midten, er risikoen for, at noget sker så meget større. Det var lidt rodet, siger Günther Steiner.

Haas gamblede med strategien og startede danskeren på en hårdere daektype end de fleste andre. Det gavnede ham hverken i starten eller ved genstarten efter Lewis Hamilton og Sebastian Vettels sammenstød.

Lorterace

Lorterace, konstatere­de Kevin Magnussen over radioen.

Han var lidt mere afdaempet, da Ekstra Bladet talte med ham.

– Jeg får en dårlig start og laver ret meget hjulspin. Jeg låser ovenikøbet også forhjulene ind i første sving og får lavet et lille flatspot. Så kommer der safetycar, og daekkene er bare umulige at holde varme. Da starten går igen, har jeg ikke noget greb i forhold til alle dem på supersoft.

– Jeg ryger af banen, får kontakt med Perez, får ødelagt noget på bagdaekket, kører i pit, og så er løbet egentlig slut der, siger han.

Sort Ferrari-dag

Begge Ferrari-kørere havde en vaerre dag end den danske F1-stjerne. Hjemmepubl­ikummet tørstede efter den første Ferrari-sejr på hjemmebane siden 2010, og løbet begyndte med begge røde racere i front. Men Sebastian Vettel kørte sammen med Lewis Hamilton, og Mercedes-stjernen overhalede til sidst Kimi Räikkönen.

Kevins løb blev ødelagt allerede under kvalifikat­ionen

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark