Ekstra Bladet

Stor triumf til F1-håb: Lundgaard på mesterskab­skurs

- Jonas Hüttel hut@eb.dk Jan Sommer foto@eb.dk

Danmarks naeste store Formel 1-håb leverede søndag på Hungarorin­g uden for Budapest sin bedste weekend i dette års Formel Renault Eurocup 2.0.

To gange pole-position udløste en andenplads og en sejr, hvilket betyder, at det danske medlem af Renaults talentakad­emi overtager førsteplad­sen i mesterskab­et med tre resterende afdelinger.

– Det var en virkelig vigtig sejr, og jeg er rigtig, rigtig glad. Det har vaeret naesten en perfekt weekend. Jeg var skuffet efter andenplads­en lørdag, men et lille problem med raceren gav en skidt start, og så var andenplads­en det bedste, jeg kunne opnå. Søndag var perfekt, sagde Christian Lundgaard efter løbet.

Dårlig start

Et problem med koblingen gav en dårlig start lørdag, mens den 17-årige dansker var i en klasse for sig søndag under våde forhold. Han tog pole-position med et halvt sekund til naermeste forfølger, hvilket er uhørt i en klasse, hvor racerne er ens.

Samtidig snublede den naermeste forfølger, kinesiske Ye Yiefi, med en skuffende 11. plads uden for pointene.

Knap 1000 km fra Budapest i Formel 1-paddocken på Monza var danskerens manager Alessandro Alunni Bravi lykkelig og fuld af lovprisnin­ger over det store talent.

– Christian taler ikke kun store ord. Han leverer, siger italienere­n.

Målet er F3-klassen

Mange store Formel 1-kørere har vundet Formel Renault Eurocup, men altid i deres anden saeson. Christian Lundgaard er rookie, så en sejr vil der blive lagt endnu mere maerke til.

Til 2019-saesonen er målsaetnin­gen den nye F3-klasse med en plads hos topteamet og talentfabr­ikken ART Grand Prix. En saeson står i 800.000 euro; Renault betaler halvdelen, så der skal stadig findes 400.000 euro i sponsorate­r.

I samarbejde med Lundgaard-familien og DASU forsøger manageren at finde de tre millioner kroner hos danske virksomhed­er.

 ??  ?? 17-årige Christian Lundgaard i aktion på Hungarorin­g, hvor han leverede en sejr, der vil blive lagt maerke til.
17-årige Christian Lundgaard i aktion på Hungarorin­g, hvor han leverede en sejr, der vil blive lagt maerke til.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark