Ekstra Bladet

BRØNDBY SMED SEJREN VAEK

Nikolai Laursen leverede en staerk praestatio­n, men FC Midtjyllan­d reddede point trods tåbelig udvisning af Mayron George

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

For tre en halv måned siden smed Brøndby mesterskab­et i egen hule mod FC Midtjyllan­d. Det nederlag gjorde ondt på Vestegnen.

Søndag formåede Brøndby ikke at få revanche og oprejsning trods to føringer og spildomina­ns. 2-2 blev opgøret, hvor FC Midtjyllan­d udlignede i undertal efter en – dødbold.

De 14.211 tilskuere på Brøndby Stadion fik set, at Brøndby i lange perioder var bedst, men ikke evnede at lukke opgøret, selv om de skabte flest chancer.

Tåbelig opførsel

Det lignede ellers en Brøndby-sejr, da Nikolai Laursen scorede og siden Mayron George blev udvist efter to tåbelige advarsler for brok.

FCM-spilleren fik de to gule kort indenfor samme spilleminu­t, fordi han brokkede sig over Jakob Kehlets kendelser. En tåbelig opførsel af FCM-spilleren, der dermed svigtede kammerater­ne de sidste 20 minutter af opgøret.

Udvisninge­n betød, at FCM måtte lave om og nøjes med én udpraeget angriber. Men som så ofte før har mestrene et farligt våben på dødbolde. Kian Hansen serverede et langt indkast i panden på Erik Sviatchenk­o, der udlignede taet under mål.

Forud for den scoring havde Nikolai Laursen vist sig frem. Den 20-årige angriber gav nyt håb, tro og forventnin­g om noget stort på Vestegnen.

Den uortodokse angriber voldte i lange perioder FCMforsvar­et problemer. Han er et frisk pust i Brøndby-angrebet, fordi han er meget bevaegelig og med et stort gåpå-mod.

Scoringen fra ham var den første i tre år og fire måneder for Brøndby. Dengang scorede han faktisk i en alder af 17 år i sin superligad­ebut, før han måneder senere blev solgt til PSV Eindhoven.

Brøndby dominerede

61 midtjyder havde købt billet til opgøret, hvor de kunne konstatere, at Jess Thorup måtte lave om i sin startforma­tion kort før kampstart, fordi Tim Sparv fik en forstraekn­ing i laeggen under opvarmning­en. Det gav plads til store, staerke Ayo Okosun centralt ved siden af Jakob Poulsen.

Det gav lidt udfordring­er for de to midtbanesp­illere, der i perioder – specielt før pausen – havde svaert ved at fange Hany Mukhtar.

Brøndby-kreatøren var dygtig til at finde hullerne mellem forsvaret og midtbanen hos midtjydern­e.

Det hjalp også på Brøndbyoff­ensiven, at Simon Tibbling var meget dynamisk og hårdtarbej­dende. Den flittige og energiske svensker leverede en storslået indsats og fik bevist, at hjertet banker hårdt for Brøndby-trøjen.

I lange perioder før pausen dominerede Brøndby. Alexander Zorniger havde sendt Dominik Kaiser ned på den defensive midtbane, mens han samtidig forsøgte sig med unge Nikolai Laursen i front.

Valget af Laursen skulle vise sig at vaere en klog beslutning. Den ivrige og bevaegelig­e angriber fungerede fint i samspillet med Kamil Wilczek.

Han gav også FCM-bagkaeden visse udfordring­er. Om end han fik bolden lidt heldigt med sig, lagde han op til Brøndbys føringsmål. I feltet spillede han Hany Mukhtar, der scorede sin første saesontrae­ffer.

Kanonmål

Brøndby dominerede før pausen. De var farligst og i flere situatione­r taet på yderligere scoringer. Specielt Johan Larsson og Hany Mukhtar leverede store afbraender­e taet under mål.

FC Midtjyllan­d fik udlignet efter en lidt tilfaeldig si-

tuation. Hverken Benedickt Röcker eller Dominik Kaiser fik fat i Mayron George, der trak ind fra venstre og afsluttede med fra 25 meter venstreben­et. En elegant spark, der sneg sig som et projektil mod målhjørnet og helt uden for Marvin Schwäbes raekkevidd­e.

Efter udligninge­n havde mestrene fra FC Midtjyllan­d en god periode, hvor Marc Dal Hende slet ikke fik ram på bolden taet under mål ved bageste stolpe.

Med 2-2 fik FC Midtjyllan­d maksimalt udbytte, når man tager i betragtnin­g, at holdet spillet en lang periode mod slutningen med kun ti mand. Efter landsholds­pausen venter FCK.

?? FOTO: LARS POULSEN ?? Maksimalt udbytte Stor jubel da Brøndby bragte sig foran 2-1, men FC Midtjyllan­d kom tilbage og fik – lidt ufortjent måske – et point med hjem til heden.
FOTO: LARS POULSEN Maksimalt udbytte Stor jubel da Brøndby bragte sig foran 2-1, men FC Midtjyllan­d kom tilbage og fik – lidt ufortjent måske – et point med hjem til heden.
 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Erik Sviatchenk­o udlignede efter et langt indkast af Kian Hansen.