Ekstra Bladet

AErlig van der Vaart: Manglede nosser!

-

Den tidligere storspille­r Rafael van der Vaart fik i aftes hjemmebane­debut for Esbjerg, da hollaender­en blev skiftet ind med cirka 25 minutter igen mod FC København.

Helt som ventet var arbejdsrad­iussen ikke saerlig høj, og spurterne så en anelse komiske ud. Men det aendrede ikke ved, at Rafael van der Vaart leverede et rigtig fint helhedsind­tryk på vestjydern­es midtbane.

– ’Rafa’ er en holdspille­r, og fra det sekund, han kom på banen, tog han alle bolde og førte dem frem. Han havde vel fire-fem nøgleaflev­eringer på 25 minutter, som vi kunne have fået noget ud af. Han tilfører rendyrket fodbold til vores hold, og når han bliver mere fit, bliver han en kaempe gevinst, lød skudsmålet fra cheftraene­r John Lammers.

Godt tilfreds

Hovedperso­nen selv, var også fint tilfreds med sin egen indsats, men det er tydeligt på van der Vaart, at det stadig betyder meget, om en kamp vindes eller tabes.

– Vi manglede nosser i første halvleg, og det blev dyrt, for jeg synes, vi spillede op mod FCK i anden halvleg. Man får ikke saerlig mange chancer mod et klassemand­skab som FCK, og vi udnyttede ikke dem, vi fik. Derfor tabte vi på trods af en okay praestatio­n, sagde van der Vaart, der vurderer, at han stadig har et stykke vej til startopsti­llingen.

– Jeg har ikke spillet saerlig meget de seneste to år, men jeg bliver bygget langsomt og planmaessi­gt op i Esbjerg. Vi laegger på hele tiden, og mit mål er stadig at komme i startopsti­llingen og bidrage til at holdet vinder kampe. Saesonen er lang, og det kommer kun til at gå fremad.

35-årige Rafael van der Vaart fik sin officielle debut for Esbjerg sidste weekend mod AaB. Så sent som torsdag aften leverede FC København en af de største kraftpraes­tationer nogensinde i europaeisk sammenhaen­g, da man sendte italienske Atalanta ud af Europa League efter forlaenget spilletid og straffespa­rkskonkurr­ence.

Alligevel var der ikke noget, der mindede om europaeisk­e tømmermaen­d i Esbjerg. Okay, de tunge staenger kom snigende i anden halvleg, og vaerterne bød op til dans. Men den sikre 2-0 sejr vidner om, at FCK igen er, hvor man skal vaere efter sidste års raedsler.

Andreas Bjelland binder fornemt forsvaret sammen og har forvandlet Denis Vavro til en staerk makker. Oppe foran fortsaette­r X-Faktor Fischer og målmageren N’Doye bare med at kvaerne på. Jo, FCK er klaedt på til guldkamp og Europa Leaguegrup­pespil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark