Ekstra Bladet

Nu kan de snart ikke blive yngre

-

Det var mest af nød, at AaB for anden gang i løbet af kort tid måtte sende en 17 årig på banen.

U 19-landsholds­spiller Mathias Ross Jensen med et efternavn, der i hvert fald vil klinge aeldre AaB-tilhaenger­es ører, blev kastet ind midt i 1. halvleg, da den tidligere OL-spiller Jakob Blåbjerg blev båret fra banen og ned i omklaednin­gsrummet med, hvad der kunne ligne et piskesmael­d.

Mathias Ross Jensen blev den tredje nye spiller i et AaB-forsvar, som inden kampen blev fløjtet af, var totalt forandret i forhold til mandagens kamp mod Esbjerg.

Andersen-come back

Forsvarskl­ippen Jores Okore var ude med karantaene og erstattet med den saesondebu­terende Kasper Pedersen, mens Frederik Børsting var blevet foretrukke­t frem for Kristoffer Pallesen.

Og da Jakob Ahlmann kort ind i 2. halvleg blev hevet ud for at gøre plads til et Lucas Andersen-come back, var alle mand fra bageste geled mod Esbjerg vaek.

Heldigvis skulle jeg ikke spille back, siger Lucas Andersen, der nåede at vise sig frem og braende en stor chance den halve time plus det løse, som han fik på banen.

Selv om Mathias Ross Jensen som Mikkel Kaufmann tidligere på saesonen kun er 17 år, er selvsamme Lucas Andersen fortsat yngste AaB-debutant nogensinde med sine 16 år og 174 dage.

Mathias Ross Jensen kom ind og stabiliser­ede et AaBforsvar, som på davaerende tidspunkt sejlede rundt efter to hurtige Randers-mål.

Derfor var der forståelig­t masser af ros til dagens debutant, som bare er den naeste af fra AaB’s talentfabr­ik, hvor der pt. er ni spillere på henholdsvi­s U 19 og U 17landshol­dene.

Peter Bagge

Hvis Randers havde haft angriberen, der kunne score mål på stribe, ville kronjydern­e genrejse sig efter den katastrofa­le sidste saeson.

Det var hjemmehold­et egen skyld, at det ikke blev til tre point mod AaB.

I slutfasen formåede hjemmehold­et, udover at braende to 100 pct. chancer, også at heade på indersiden af stolpen.

Dermed må Randers fortsat halse efter Top 6-feltet, hvor AaB, takket vaeret masser af held, fortsat er en del af.

Med Lucas Andersen tilbage i Aalborg er der udsigt til, at der vil ske ting og sager i fremtiden, da AaB med ham og Kasper Kusk har fået to spillere, der kan saette den hollandske målkonge Tom van Weert i scene.

Det er i hvert fald, hvad AaB har en drøm om vil ske i efteråret.

Samtidigt kan landskamps­pausen bruges til at få genopbygge­t det ellers solide forsvar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark