Ekstra Bladet

MERE KAGE

-

EN BAGER naer Christians­borg kan se frem til en henvendels­e fra udvisnings­minister Inger Støjberg (V) om levering af en ny strammerka­ge.

ANLEDNINGE­N er, at VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om et lovforslag, der – indtil videre – kan kaldes det mest forrykte inden for udlaending­e- og integratio­nsområdet:

UDLAENDING­E saerlig skal give håndtryk ved en kommunal ceremoni for at få dansk statsborge­rskab. Naegter de – ja, så får de ikke dansk pas.

UD AF lovteksten kan laeses, at håndtrykke­t ifølge regeringen og Dansk Folkeparti er udtryk for ’en grundlaegg­ende dansk kulturnorm’.

DET HEDDER også, at man ved at give hånd symstår – ’har tabolsk signalerer, at man – som der get det danske samfund og danske vaerdier til sig.’ ØH-BØ. For det første vil det nok forbløffe en hel del mennesker over resten af kloden, at håndtrykke­t er specielt dansk. For det andet: Et håndtryk hverken beviser, at man accepterer danske vaerdier, eller garanterer, at man til tid og evighed vil efterleve disse vaerdier. Lovteksten er ganske enkelt det rene manipulere­nde vås.

MAN KAN spørge, hvad det er for nogle danske vaerdier, Støjberg og co. henviser til. Er det eksempelvi­s det rablende burka-forbud, der opstiller fundamenta­listiske regler for, hvordan vi skal gå klaedt på gaden?

MAN KAN også spørge, hvad det naeste bliver. En lov om at man skal give hånd for at kunne stemme ved et valg? Eller for at få udbetalt folkepensi­on eller kontanthja­elp?

KRAVET OM håndtryk handler ikke om at vaerne om danske vaerdier. Det handler om at gøre livet så muligt for herboende muslimer. For det surt som er jo de muslimer, som hilser ved at laegge hånden på hjertet i stedet for at trykke i hånden, som bliver ramt.

FLERE VENSTRE-BORGMESTRE kritiserer kravet. Og blandt andre Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S) vil direkte boykotte en håndtryks-lov: ’Jeg er nødt

til, at vi har religionsf­rihed i til at forholde mig

Danmark. Det er det afgørende for mig,’ siger han til Jyllands-Posten.

MED ANDRE ord vil Ishøj-borgmester­en håndhaeve de vaerdier, vi stadig kan kalde danske.

Tak for det.

Hvad er det for nogle danske vaerdier, Støjberg og co. henviser til?

 ?? FOTO: OLE STEEN ?? Nu forlanger blå blok, at alle skal hilse på denne måde.
FOTO: OLE STEEN Nu forlanger blå blok, at alle skal hilse på denne måde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark