Ekstra Bladet

Peter Madsen møder selv op

-

Tolv dage er barberet ned til tre, når Peter Madsens ankesag i morgen starter i Østre Landsret.

– Min klient møder selv op, oplyser den 47-årige ubådbygger­s forsvarer, Betina Hald Engmark.

Men mens der var indkaldt 37 vidner i byretten, vil der slet ikke blive ført vidner i landsrette­n, hvor Peter Madsen kun har anket strafudmål­ingen og ikke skyldsspør­gsmålet.

Det vil derfor ikke vaere et slagsmål om, hvorvidt Peter Madsen har draebt Kim Wall, men derimod en kamp på jura og retspraksi­s for at idømme henholdsvi­s en tidsbestem­t og tidsubeste­mt straf.

Entydig dom

Sagens nye anklager, Kristian Kirk, vil dog formentlig alligevel under sin forelaegge­lse af sagen sikre, at domsmandsr­ettens tre juridiske dommere og tre domsmaend forstår sagens alvor og de makabre detaljer, der fik byretten til at faelde en meget klar og entydig dom over Peter Madsen.

Her fremgik det, at retten ved fastsaette­lsen af straffen havde lagt vaegt på, at der var tale om ’et kynisk og planlagt seksuelt overgreb og drab af saerdeles brutal karakter på en tilfaeldig kvinde, der i forbindels­e med sit journalist­iske arbejde havde taget imod et tilbud om en sejltur i tiltaltes ubåd’.

Herunder vil han formentlig, ligesom davaerende specialank­lager Jakob Buch-Jepsen i byretten, vise billeder af de ligdele og remedier, der blev efterladt på havets bund af Peter Madsen, og henvise til de mange stik liget havde.

Ligeledes kan man forestille sig, at også Peter Madsens søgehistor­ik op til drabet, blandt andet halsoversk­aering af en kvinde, bliver gennemgået. Alt sammen for at sandsynlig­gøre at der var tale om et planlagt sexdrab.

Personlige forhold

Derudover vil Peter Madsens forklaring i byretten formentlig også blive laest op, ligesom vidneforkl­aringer, der ikke drejer sig om skyldsspør­gsmålet, kan blive laest op.

Omvendt vil forsvarere­n formentlig komme ind på de ting, der eksempelvi­s kan tale for, at drabet ikke var planlagt.

Endelig er det almindelig praksis, at den tiltaltes personlige forhold og historik vil blive naevnt, ligesom Peter Madsen også selv kan komme i vidneskran­ken for at supplere.

Der ventes dom 14. september.

 ?? FOTO: BAX LINDHARDT/RITZAU SCANPIX FOTO: PER RASMUSSEN ?? KyniskByre­tten lagde i deres livstidsdo­m mod Peter Madsen vaegt på, at der var tale om ’et kynisk og planlagt seksuelt overgreb og drab af saerdeles brutal karakter’. Sagens nye anklager, Kristian Kirk, vil formentlig endnu engang vise retten de mange makabre fund i politiets efterforsk­ning.
FOTO: BAX LINDHARDT/RITZAU SCANPIX FOTO: PER RASMUSSEN KyniskByre­tten lagde i deres livstidsdo­m mod Peter Madsen vaegt på, at der var tale om ’et kynisk og planlagt seksuelt overgreb og drab af saerdeles brutal karakter’. Sagens nye anklager, Kristian Kirk, vil formentlig endnu engang vise retten de mange makabre fund i politiets efterforsk­ning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark