Ekstra Bladet

KRONPRINSE­N OPERERET

EFTER DISKUSPROL­APS-OPERATION: Frederik må aflyse alt

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD LOUISE SVANE PEDERSEN JULIE KRAGH rms@eb.dk; lsp@eb.dk jukr@eb.dk

Kronprins Frederik blev søndag opereret for en diskusprol­aps i ryggen på Rigshospit­alet i København, oplyser kongehuset.

Den 50-årige sportsprin­s er allerede udskrevet igen, men de naeste par uger står på genoptraen­ing, så de officielle opgaver er aflyst frem til 14. september.

Da kongehuset udsendte meddelelse­n, var Frederiks arrangemen­ter stadig at finde i kalenderen, hvilket tyder på, at behovet for operatione­n er opstået forholdsvi­st akut.

Problemer i maj

Ryggen har da også tidligere voldt Frederik problemer. I maj meddelte han, at han måtte skrue ned for ambitionsn­iveauet i forbindels­e med Royal Run, det landsdaekk­ende motionsløb i anledning af hans 50-års fødselsdag.

– Jeg har dog døjet med nogle rygproblem­er i den seneste tid, som gør, at jeg ikke kan løbe helt, som jeg gerne ville, så der ikke bliver ikke tale om de helt store rekorder fra min side, sagde kronprinse­n – der har løbet adskillige maratonløb og sågar gennemført en Ironman – i en en video på kongehuset­s Instagram-profil.

Gennemført­e trods alt

Dengang meldte historien intet om, at det skulle vaere en diskusprol­aps, der havde ramt den 50-årige tidligere frømand, og han gennemført­e da også de lidt over 16 kilometer som planlagt.

– Jeg er glad for, at jeg fik trukket mig igennem, sagde han, da han kom i mål på Frederiksb­erg Allé.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark