Ekstra Bladet

LIVE kom skidt fra start

Fredags-løjerne imponerede absolut ikke seerne

- AF RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Vaert Kristian Gintberg og de to coaches Lina Rafn og Sanne Salomonsen kaempede fredag med at få skudt de nye musikalske fredagsløj­er ud over rampen i talentprog­rammet ’LIVE!’.

Mandag indløb så de officielle seertal, og her fremgår det, at 537.000 seere fulgte med, da de håbefulde musikanter og solister kaempede om at få det bedste ud af deres 30 sekunders berømmelse.

Det svarer til, at 34,9 procent af alle, der havde deres fjernsyn taendt på det på gael d ende tidspunkt, valgte af se ’LIVE!’ på DR1. Det er mindre end fredagspro­grammerne ’Versus’ og ’Alle mod 1’, der begge havde en share på 40 eller derover. Det ødelaegger dog ikke nattesøvne­n hos DR's underholdn­ingschef Jan Lagermand Lundme.

– Seertallet er jeg sådan set super tilfreds med. Det har aldrig nogensinde vaeret meningen med det her program, at vi nødvendigv­is skulle have helt vildt mange seere. Det ville selvfølgel­ig have vaeret skønt, men det har ikke vaeret hovedvaegt­en.

– Det har derimod vaeret vigtigt igen at prøve at lave et danskudvik­let format og formidle musik på en ny måde, forklarer Jan Lagermand Lundme til Ekstra Bladet.

Lav tilfredshe­d

En ting er de lunkne seertal. Mere problemati­sk er seernes vurdering af programmet, der, uanset hvordan man vender og drejer det, er meget lav.

Her scorer ’LIVE!’ nemlig sølle 3,4 på en skala fra 1 til 5, hvilket betyder, at premierepr­ogram metha r få etena f de laveste vurderinge­r på dansk tv i 2018 indtil videre.

Vi gør vores bedste, og nu er vi i gang med at kigge på, hvad vi selv synes kan forbedre det

– Det er klart, at vurderinge­n den er jeg ikke tilfreds med. Det siger sig selv. Og den håber jeg da på, at vi får højere op i løbet af saesonen. Mere kan jeg ikke rigtig sige til den vurdering. Vi gør vores bedste, og nu er vi i gang med at kigge på, hvad vi selv synes kan forbedre det. Og så håber vi selvfølgel­ig, at seerne er med os og er enige i, at det bliver bedre.

Til sammenlign­ing havde de to andre DR1-underholdn­ingsshows – ’Alle mod 1’ og ’Versus’ vaesentlig­t bedre seertal og vurderinge­r. Begge havde en vurdering på 4,1.

Tekniske fejl

Premieren var desuden skaemmet af et par tekniske fejl. Undervejs drillede teknikken, så app'en ikke fungerede ordentligt, og man ikke kunne nå at stemme, hvis man streamede programmet, da signalet var en anelse forsinket.

 ?? FOTO: AGNETE SCHLICHTKR­ULL/DR ?? Lina Rafn og Sanne Salomonsen havde problemer med at gøre seerne glade i fredags.
FOTO: AGNETE SCHLICHTKR­ULL/DR Lina Rafn og Sanne Salomonsen havde problemer med at gøre seerne glade i fredags.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark