Ekstra Bladet

Helt nyt bundniveau

- HENRIK QUEITSCH hq@eb.dk

’Klovn - tilbage til hverdagen’. Saeson 7, afsnit 4. Instr.: Jesper Rofelt. Manus: Casper Christense­n og Frank Hvam. TV2, 3. september

BB

Den syvende saeson af ’Klovn’ har indtil videre ikke vaeret praeget af den store fornyelse – snarere tvaertimod – men der har heller ikke vaeret de store tegn på metaltraet­hed.

Omdrejning­s punktet med slagter Lunds dårlige emballage var simpelthen for spinkelt

Alt har med andre ord vaeret stort set som det plejer. På den gode måde.

Man har både grinet og krummet taeer. Gerne på en gang.

Det var hverken sjovt eller pinligt

Men her i fjerde afsnit var man åbenbart løbet tør for ideer. Eller selvkritik. For omdrejning­spunktet med slagter Lunds dårlige emballage var simpelthen for spinkelt – selv efter det ret beskedne dramatiske niveau i ’Klovn’ – til at kunne baere de 25 minutter igennem. Det var simpelthen hverken sjovt eller pinligt nok. Det var bare kedeligt Og jeg tøver ikke med at kåre aftenens afsnit som det hidtil ringeste i serien.

Sidehistor­ien med den såkaldte slikraev var bestemt heller ikke noget, der sendte hverken lattermusk­ler eller hjernecell­er på overarbejd­e.

Jeg forstår simpelthen ikke, at holdet bag ikke har kunnet se, at her var tale om nogle halvkvaede­de jokes, som man enten burde have arbejdet lidt mere med eller blot have kasseret. Måske mest det sidste.

Det virkede heller ikke som om, at hverken Casper, Frank eller andre af de tilstedeva­erende helt troede på projektet, der blev gennemspil­let på saert søvngaenge­ragtig facon.

Autopilot

Alle kan selvfølgel­ig have en dårlig dag, men her virkede det som om at hele kollektive­t kørt på autopilot i laveste gear.

Måske var det derfor, at man følte sig nødsaget til at traekke nøgenkorte­t til sidst?

Så bliver det ikke meget mere desperat.

Vi satser på, at der blot var tale om en enkelt hjerneblød­ning, og taender trofast igen i naeste uge.

Det kan trods alt kun gå fremad.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? I mandagens afsnit leverede Frank og Casper det hidtil mest uoplagte og kedeligste i samtlige syv saesoner.
FOTO: MOGENS FLINDT I mandagens afsnit leverede Frank og Casper det hidtil mest uoplagte og kedeligste i samtlige syv saesoner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark