Ekstra Bladet

Landsret aendrer straffen over en 29-årig mand, der gik amok med laegtehamm­er

-

En tømrerlaer­ling, der draebte sin kollega på en nordsjaell­andsk byggeplads og forsøgte at draebe yderligere fire med en laegtehamm­er, er mandag blevet dømt til forvaring af Østre Landsret.

På grund af sin farlighed skal den 29-årige mand altså vaere indespaerr­et på ubestemt tid.

Landsrette­n er dermed kommet til et andet resultat end byretten i Helsingør. Her blev Thor Sørensen Skovbon sidste år idømt en tidsbestem­t straf, nemlig faengsel i 16 år.

Vågnede i respirator

Forbrydels­erne blev begået 30. juni 2016 på en byggeplads i Fredensbor­g. Han overfaldt flere kolleger med hammeren, og den ene kollega mistede livet, mens en anden blev alvorligt såret under angrebet.

– Jeg gik og arbejdede, og det naeste, jeg kan huske, er, da jeg vågnede op fra respirator­en på Rigshospit­alet.

– Jeg var blevet slået seks eller syv gange i hovedet med en laegtehamm­er. Min ene kind og naese var blevet flået op med spidsen. Jeg var blevet slået i det højre øje, i øjenhulen, så øjet hang ud. Der var gået hul i kraniet i den ene side, og jeg havde fået et slag i nakken, hvor tre af nakkehvirv­lerne var knaekket, har kollegaen tidligere fortalt i et interview med Ekstra Bladet.

Efter angrebet på byggeplads­en, kastede tømrerlaer­lingen sig over en tilfaeldig mand ude på gaden og kørte fra stedet i denne mands bil.

Overfaldt kvinde

En time senere kom han til Slangerup, hvor han overfaldt en kvinde og slog hende ned med laegtehamm­eren. Han smed kvinden i grøften og stjal hendes Peugeot og i den prøvede han at flygte fra politiet, men blev anholdt.

Tidligere under sagen forklarede laerlingen, at han ikke kunne huske haendelsen. Den tidligere forsvarer argumenter­ede for, at den tiltalte var i en tilstand af sindssyge i gerningsøj­eblikket, muligvis udløst af lsd.

Var psykotisk

Da tømrerlaer­lingen blev anholdt, blev han af politi og laegefagli­gt personale beskrevet som ekstremt psykotisk. Han var desuden så voldsom, at akutlaegen måtte bedøve ham med det kraftige bedøvelses­middel Ketamin.

En mentalunde­rsøgelse viste dog senere, at Thor Sørensen Skovbon ikke var sindssyg i gerningsøj­eblikket.

Under den første retssag kom det frem, at tømrerlaer­lingen på gerningsti­dspunktet var tilknyttet et misbrugsce­nter på grund af stofmisbru­g, og at han var under behandling med anti-psykotisk medicin.

Ritzau & fleck

 ?? FOTO: ALLAN ANDERSEN. ?? Efter en politijagt blev tømrerlaer­lingen anholdt i en stjålet bil, der rullede om i rabatten.
FOTO: ALLAN ANDERSEN. Efter en politijagt blev tømrerlaer­lingen anholdt i en stjålet bil, der rullede om i rabatten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark