Ekstra Bladet

Stjal for 4,5 millioner kroner

-

En time og 38 minutter.

Så lang tid tog det anklager Peter Messerschm­idt at laese anklageskr­iftet op i en kaempe sag om indbrud, der mandag er blevet indledt ved Københavns Byret.

12 maend er tiltalt, og efter anklagemyn­dighedens opfattelse har de haft saerdeles travlt.

Ifølge anklageskr­iftet har maendene vaeret på rov for omkring 4,5 millioner kroner i form af udenlandsk valuta, smykker, lamper, ure, højttalere, computere, antikke mønter, tasker, spiritus og køkkenreds­kaber.

Indbrudden­e stod på i 2016 og 2017 i København, på den københavns­ke Vestegn og i Nordsjaell­and.

Gevinsten var saerligt stor under et indbrud i Charlotten­lund, hvor tyvene kom afsted med blandt andet smykker og højttalere for i alt 1,1 million kroner.

I slutningen af oktober kom det store gennembrud i politiets efterforsk­ning efter et efterår praeget af mange indbrud.

Brikker faldt på plads

Efterforsk­ere opdagede, at hvis man satte en knappenål på et kort for hvert indbrud, smøg de sig langs S-togslinjer­ne i Storkøbenh­avn.

Det var i den forbindels­e, at brikkerne langsomt begyndte at falde på plads hos politiet.

Flere indbrud kunne kaedes sammen med maendene, og det er endt med, at de i alt er tiltalt for 69 indbrud.

Det er anklagemyn­dighedens påstand, at der reelt var tale om en organisere­t indbrudsba­nde, inden de blev anholdt i november sidste år. Nogle er anklaget for haeleri, andre er tiltalt for indbrud.

Flere af maendene erkender en håndfuld af forholdene, men i størstedel­en af tilfaelden­e naegter man sig skyldig. En af maendene mener at kunne fremvise flybillett­er, der beviser, at han først kom til Danmark, to dage inden han blev anholdt og derfor ikke kan have haft del i de mange indbrud.

Maendene er født i den samme by i Albanien. De kraeves udvist af anklagemyn­digheden, såfremt de kendes skyldige.

Der ventes dom af oktober. i slutningen /ritzau/

 ?? MODELFOTO: BENJAMIN KÜRSTEIN ?? Politiet opdagede, at en formodet tyvebande opererede langs toglinjer og flere brikker fladt på plads. Nu begynder retssagen.
MODELFOTO: BENJAMIN KÜRSTEIN Politiet opdagede, at en formodet tyvebande opererede langs toglinjer og flere brikker fladt på plads. Nu begynder retssagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark