Ekstra Bladet

Belejret af fans Piger lå i buske og forfulgte mig

-

Rockers By Choice var et af de hotteste bands i Danmark i slutningen af 80’erne og starten af 90’erne. Her oplevede det succesfuld­e band lidt af hvert, hvor deres fans ikke kunne holde fingrene fra bandmedlem­merne. Chief 1 – alias Lars Pedersen – husker tydeligt mange vilde oplevelser.

– Rockers by Choice var jo de første teenager-idoler herhjemme siden Gasolin, fortaeller han om perioden.

På trods af gruppens store succes boede Chief 1 i en lille lejlighed på Amager, men hans fans var helt vilde med bandet.

Måtte gemme sig

– Når vi skulle ned og øve lå der måske piger sovende i en busk, som forfulgte én hele dagen, og det var også, selvom man kørte i en HT-bus, så det var et surrealist­isk fanliv, siger Chief 1.

Rockers By Choice udgav deres første album ’Opråb! Til Det Danske Folk’ i 1989, hvor kaempehitt­et ’Engel’ var på. I perioden efter kunne Chief 1 godt maerke den store opmaerksom­hed omkring bandet. De var endda ofte nødt til at gemme sig fra skrigende tilskuere.

– Første gang, vi fandt ud af, at Rockers By Choice var store, var da vi kom ind i en hal og omkring 1000 mennesker løb efter os, og vi taenkte: ’Er I sikre på, at landsholde­t eller Thomas Helmig ikke er her?’. Vi var nødt til at gemme os backstage, fortael- ler han med et grin.

Gruppen gik med karakteris­tiske røde jakker, og det endte med at vaere deres held.

– Vi var nødt til at give vores roadier vores jakker på og skubbe dem ud. Så pigerne kunne løbe efter dem, mens vi kunne komme ud, siger han.

 ??  ?? Saseline optrådte med de gamle sange til ’Vi elsker 90’erne’.
Saseline optrådte med de gamle sange til ’Vi elsker 90’erne’.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ??
FOTO: ERNST VAN NORDE
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Chief 1, som han ser ud i 2018.
FOTO: ERNST VAN NORDE Chief 1, som han ser ud i 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark