Ekstra Bladet

Motorcykli­st ville dirigere trafikken - nu mister han kortet

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

En mandlig motorcykli­st har mistet sit kørekort betinget, efter at han i weekenden gjorde sig skyldig i flere overtraede­lser af faerdselsl­oven.

Det oplyser Østjylland­s Politi i en pressemedd­elelse.

Manden havde deltaget i Mosten Raceday, som er et arrangemen­t for motorentus­iaster.

Han deltog sammen med en raekke motorcykel­venner, som sammen kørte til og fra stedet.

Ifølge Østjylland­s Politi var der faktisk tale om kortegekør­sel, og manden havde påtaget sig en opgave for sine kammerater, som altså nu har vist sig at koste ham kørekortet.

– Han kører forrest i denne her kortege. I den forbindels­e peger han på bilister, at de skal køre ind til siden, så de kan komme forbi. Mens han kører foran laver han også flere ulovlige overhaling­er. Han kører blandt andet venstre om helleanlae­g og opfører sig naesten som en faerdselsb­etjent, der dirigerer trafikken, siger Jakob Christians­en, som er pressemeda­rbejder hos Østjylland­s Politi.

Det hele blev opdaget af nogle af politiets egne folk, som var til stede i forbindels­e med en faerdselsk­ontrol.

Den mandlige motorcykli­st blev standset og sigtet for fire forhold, der alle giver klip i kørekortet. Han skal nu til en orienteren­de køreog teoriprøve og kan beholde sit kørekort, hvis han består prøverne.

Når han får sit kørekort tilbage efter prøven, vil der stadig vaere et klip tilbage på kørekortet, oplyser Østjylland­s Politi.

Østjylland­s Politi oplyser i øvrigt, at man i alt har sigtet 105 personer for forskellig­e overtraede­lser af faerdselsl­oven under den faerdselsk­ontrol, der blev afviklet under Mosten Raceday.

Af dem fik 14 en betinget eller ubetinget frakendels­e af førerrette­n.

Der blev givet 37 klip i kørekortet. En bager og en fisker fra det sydlige Irak kraever erstatning af Forsvarsmi­nisteriet, fordi de blev taget til fange af danske soldater for henholdsvi­s 15 og 12 år siden.

Også en tredje mand indgår i en retssag, som i går blev indledt i Østre Landsret.

De tre kraever hver 50.001 kroner, men Forsvarsmi­nisteriet beder dommerne om at afvise kravene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark