Ekstra Bladet

DE ÅBNE HJERTER

-

FEM DAGE FØR valget står de svenske socialdemo­krater under statsminis­ter Stefan Löfvens ledelse til at få det vaerste valg nogensinde med kun godt 20 procent af stemmerne.

Ydmygelsen vil vaere total for skaberne affolk hemmet, hvis det indvandrer­fjendske parti Sverige demokrat erna( S D) bliver dets tørstepart­i, hvilket i følgemenin­gsmålinger­ne ikke er usandsynli­gt.

MAN KAN ROLIGT sige, at de etablerede partier hinsidan ligger, som de har redt.

Sammen med medierne har de i årevis forsøgt at stemplede n stadigt skarpere kritik af flygtninge-og indvandrer­politik k ensom’ u svensk’ og prøvetat tiede n ihjel.

DE UTILFREDSE samlede sig i SD, som ved valget i 2014 nåede op på 12,9 pct.

Det var dengang, Europa stod foran flygtninge­krisen, hvor hundredtus­inder af asylsøgere og migranter søgte mod Nordeuropa. DA HED SVERIGES borgerlige statsminis­ter Frederik Reinfeldt fra Moderatern­a. Han talte om Sverige som en ’humanitaer stormagt’ og opfordrede alle til at ’åbne deres hjerter’ for de mange flygtninge.

Sverige demokrat erna blev totalt isoleret, f ordide øvrige partier indgik en aftale om at se bort fra dem og deres mandater.

Det er skaendigt, at omkring 20 procent af befolkning­en holdes uden for indflydels­e

MEN DA flygtninge­strømmen eksplodere­de i 2015 med 162.800 asylsøgere, fik selv de ’åbne hjerter’ nok og indførte graensekon­trol og strammere asylregler.

Alligevel blev SD og deres leder Jimmie Åkesson holdt ude i den politiske kulde. Og det fortsaette­r.

DADE TO stats ministerka­ndidater Stefan Löfven og Moderatern­as Ulf Kristersso­n forleden duellerede på tv, gjorde de sig enorm umage for at ikke at naevne SD med et ord.

Herhjemme har Mette Frederikse­n & co. laert af den svenskeuly­kke og hari ud laen d inge politikken naermest forbrødret sig med Dansk Folkeparti.

VI ANBEFALER IKKE danske tilstande i Sverige med indvandrer­e og flygtninge, der laegges for had på grund af deres religion.

Men det er skaendigt, at omkring 20 procent af befolkning­en holdes uden for indflydels­e, fordi ’gamle’ politikere ikke finder SD stueren nok.

AEndres den holdning ikke, vil folkhemmet synke dybere ned i gruset og måske helt forsvinde. Med endnu mere bål og brand i gaderne til følge.

Laes reportagen side 4-5

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? SD-lederen Jimmie Åkesson er stadig lagt på is.
FOTO: RITZAU SCANPIX SD-lederen Jimmie Åkesson er stadig lagt på is.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark