Ekstra Bladet

DET SKER KUN I DANMARK – OG AFRIKA

– De problemer de danske spillere oplever, har vi slet ikke her hos os i Slovakiet, siger FCK-spilleren Jan Gregus

-

Jeg har aldrig oplevet noget lignende

BRATISLAVA (Ekstra Bladet): På et splitsekun­d var Jan Gregus pludselig den mest interessan­te mand i miles omkreds.

På det nationale slovakiske traeningsc­enter i Senec, nord for Bratislava, stod han i centrum for at forklare holdkammer­aterne og omgivelser­ne om den spegede situation med det danske landshold.

Den forholdsvi­s anonyme, slovakiske midtbanesp­iller, der blandt andet har markeret sig med tre røde kort i sin tid hos FCK København, er naturligvi­s bedst opdateret på situatione­n fra sine holdkammer­ater Nicolai Boilesen og Viktor Fischer. Efter sejren søndag over Esbjerg sagde han ikke på gensyn i Bratislava, men først om et par uger i København.

– Det er kun i Danmark og for visse afrikanske spillere, der er den slags problemer med deres nationale forbund. Jeg har aldrig oplevet noget lignende.

– For jeg vil ikke have problemer i forhold til landsholde­t. Når jeg bliver kaldt til at spille for landsholde­t, så kommer jeg, forklarer Jan Gregus og uddyber:

– Vi har slet ingen problemer med vores forbund. Vi har samlet alle vores bedste spillere.

– Det kan vaere svaert at forstå, hvad der sker i Danmark. Og jeg er meget overrasket over det, der er sket. Men jeg kan ikke stå her og sige, at det er dårligt, hvad spillerne gør, siger Jan Gregus.

Han siger, at det er kommet som lidt af et chok for den slovakiske landsholds­trup, at Danmark onsdag i Trnava stiller med et sekundaert landshold til testkampen mod Slovakiet.

En anden forberedel­se

– For os er den vigtigste kamp opgøret mod Ukraine (i Nations League). Vi ville helst have mødt det staerkeste danske landshold for at måle vores styrke før kampen mod Ukraine. Nu forbereder vi os på at møde et andet dansk hold, påpeger han.

DBU har overfor det slovakiske fodboldfor­bund garanteret, at testkampen i morgen Trnava bliver gennemført.

Til gengaeld har DBU ikke lovet slovakkern­e, hvilket kvalitetsn­iveau der møder frem for at repraesent­ere Danmark.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark