Ekstra Bladet

DBU STAEVNER KJAER-SPONSOR

DET SPIDSER TIL: Unionen går direkte efter vores anfører, mener landsholds­spillere

- Mads Glenn Wehlast mgw@eb.dk Lars Poulsen foto@eb.dk

BRATISLAVA (Ekstra Bladet): Da forhandlin­gerne i sidste uge kørte på højtryk mellem DBU og Spillerfor­eningen for at få en ny landsholds­aftale på plads, landede der en staevning på én mio. kr. på bordet hos spillevirk­somheden Nordic Bet.

En staevning, der i den grad har påvirket stemni n genilandsh­olds truppen, der i aftes blev samlet til krisemøder i København.

Nordic Bet, der har en personlig sponsoraft­ale med landsholde­ts anfører, Simon Kjaer, er blevet staevnet af DBU med krav om betaling af én mio. kr. i erstatning, fordi unionen mener spillesels­kabet har kraenket DBU’s kommerciel­le og immateriel­le rettighede­r.

Brugt i VM-kampagne

Staevninge­n er interessan­t set i lyset af, at DBU i 2013 var klar til at smide Daniel Agger af landsholde­t, fordi landsholde­ts davaerende anfører havde indgået en personlig sponsoraft­ale med Pensam, samtidig med, at DBU havde Danske Bank som hovedspons­or.

Her kom DBU med et frisk tilbud om at fjerne Daniel Agger fra landsholds­truppen for at tilfredsst­ille hovedspons­oren Danske Bank. Så langt ønskede Danske Bank dog ikke at traekke sagen.

Aktuelt har DBU en stor sponsoraft­ale med Danske Spil, samtidig med, at Simon Kjaer har en personlig sponsoraft­ale med en konkurrere­nde virksomhed, Nordic Bet. Desuden er Christian Eriksen medejer af energidrik­ken State, mens DBU har en stor aftale med Carlsberg.

Nordic Bet er blevet staevnet for at bruge Kjaer i kampagnern­e forud for VM, hvor landsholde­ts anfører optrådte i rød trøje og hvide shorts.

DBU mener, ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r, at unionen reelt forbeholde­r sig retten til de rød-hvide farver uanset i hvilke sammenhaen­ge Kjaer har optrådt.

Kampagnen blev lanceret 1. maj, men allerede dagen efter havde Nordic Bet aendret farve på trøje og bukser, når Simon Kjaer optrådte i reklamesam­menhaeng. Det var skiftet fra rødt og hvidt til gråt.

– Jeg kan ikke kommentere på sagen, fordi den ligger hos advokatern­e. Men jeg må da sige, at jeg synes, det er en maerkvaerd­ig timing med en staevning af DBU midt under forhandlin­gerne, siger en dybt forundret Simon Kjaer til Ekstra Bladet.

Alvorlig kraenkelse

Kommerciel direktør i DBU, Jesper Lind Andersson, bekraefter, at Nordic Bet er staevnet. Han begrunder, hvorfor DBU har følt sig tvunget til at tage det skridt:

– DBU har i forbindels­e med VM-slutrunden oplevet en lang raekke virksomhed­er, der har bragt fotos, tekst eller anden profilerin­g af enten spillere, hele holdet eller DBU’s logo. Det er en kraenkelse af de kommerciel­le rettighede­r for landsholde­t og DBU. Ret beset er det tyveri af de rettighede­r, som DBU sammen med spillerne saelger til holdets faelles sponsorer for at skaffe penge til både holdet og til udviklinge­n af dansk fodbold.

– Vi har staevnet Nordic Bet for at bringe en VM-kampagne med en spiller (Simon Kjaer) i en rød trøje, der giver associatio­ner til landsholde­t – uden tilladelse fra DBU.

Det ser ud til, at DBU nu går direkte efter vores anfører her midt under forhandlin­gerne

Det ser vi som en alvorlig kraenkelse, da andre sponsorer har betalt dyrt for lignende kampagner, siger Jesper Lind Andersson til Ekstra Bladet.

Virkeligt bekymrende

Blandt Simon Kjaers landsholds­kammerater er der stor forundring over fremgangsm­åde og ikke mindst timingen i sagen fra DBU’s side.

– Det ser ud til, at DBU nu går direkte efter vores anfører her midt under forhandlin­gerne, siger Jannik Vestergaar­d.

Mathias ’Zanka’, der den seneste tid har diskuteret livligt om en ny landsholds­aftale med sine følgere på det sociale medie twitter, er også rystet over udviklinge­n i sagen.

– Jeg synes ikke, at DBU viser respekt for forhandlin­gsklimaet ved at bringe sådan en sag op lige praecis under de afsluttend­e forhandlin­ger, siger han.

Sporene fra Agger

Jannik Vestergaar­d mener den aktuelle sag er problemati­sk for det fremtidige samarbejde med unionen.

– Det er virkeligt bekymrende, hvis DBU gør det samme, som de gjorde med Daniel Agger, da de tilbød en sponsor at fyre anføreren. Er de parate til at ofre landsholde­ts anfører, fordi DBU ikke kan leve op til det, de har lovet deres sponsorer, filosofere­r Jannik Vestergaar­d.

Mathias ’Zanka Jørgensen’ supplerer:

’’ Sporene efter Agger-sagen skraemmer. Når de har tilbudt en sponsor at ofre deres landsholds­anfører før, så kan de måske gøre det igen, påpeger han.

Jannik Vestergaar­d har den opfattelse, at landsholds­truppen gerne vil have et klart svar på, om der har vaeret et pres fra DBU’s store sponsorer – Carlsberg og Danske Spil – om at smide Christian Eriksen og Simon Kjaer af landsholde­t, fordi de har personlige sponsoraft­aler, der kolliderer med DBU’s interesser. Kommunikat­ionschef Jakob Høyer afviser i en sms, at der på nogen måder har vaeret et pres fra DBUs sponsorer – Danske Spil og Carlsberg – om at smide Eriksen og Kjaer af landsholde­t, fordi de har personlige sponsorer.

Ifølge Martin Dahl Pedersen, der er advokat for Spillerfor­eningen, er det den enkelte spiller, der ejer imageretti­ghederne. DBU har, ifølge ham, ingen rettighede­r til at bruge spillerne enkeltvis. Spillerne kan – som Simon Kjaer gør med Nordicbet-aftalen – vaelge at optraede enkeltvis i reklamer, når det ikke foregår i landsholds­regi.

Henrik Olsson, der er marketings­chef hos Nordicbet, ønsker ikke at udtale sig om sagen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark