Ekstra Bladet

Derfor afviste vi spillerne

- POUL FERDINAND

Normalt er det kun i visse afrikanske fodboldnat­ioner, at forbund og spillere slås om penge og principper i en grad, så landskampe og deltagelse­n på den internatio­nale scene kommer i fare.

Men nu er dansk fodbold som bekendt havnet i en uoverskuel­ig situation, hvor de spillere, der i sommer spillede landsholde­t i ottendedel­sfinalen ved VM – og var taet på at snyde de senere kroatiske sølvvinder­e – er ude af landsholds­varmen, mens en stadig mere desperat fodbolduni­on forsøger at samle et tvivlsomt reservehol­d af spillere fra raekkerne under Superligae­n, så man undgår at melde afbud til venskabska­mpen i Slovakiet og søndagens Nations League-kamp mod Wales i Aarhus.

Måbende omverden

Sker det ikke, kan konflikten få uoverskuel­ige konsekvens­er for dansk fodbold.

Derfor har en måbende omverden undret sig over, hvorfor DBU og Spillerfor­eningen trods ni måneder til rådighed ikke har vaeret i stand til at finde en aftale.

Nu haevder DBU’s direktør, Claus Bretton-Meyer, at det blandt andet var ’ultimative krav kort før deadline’, der betød, at fodbolduni­onen gav landsholds­spillerne den kolde skulder.

– Vi oplever, at Spillerfor­eningen stiller ultimative krav lige før deadline. Blandt andet kraever Spillerfor­eningen, at DBU ikke vil støtte Divisionsf­oreningen i overenskom­strelatere­de sager med Spillerfor­eningen. Da Divisionsf­oreningen som bekendt jo er et af DBU’s to medlemmer, vil det vaere helt unaturligt, at DBU ikke har mulighed for støtte Divisionsf­oreningen, siger Bretton-Meyer til DBU’s hjemmeside og fortsaette­r.

– Det ville svare til, at DBU kraevede, at LO og Spillerfor­eningen ikke måtte samarbejde, hvis der var en konflikt i dansk fodbold. Det giver ingen mening.

Claus Bretton-Meyer haevder videre, at Spillerfor­eningen sent i forløbet gav comeback til det gamle krav om, at DBU skal agere som arbejdsgiv­er for landsholds­spillerne i forbindels­e med forsikring­sspørgsmål.

Ikke arbejdsgiv­ere

– Vi er ikke – og har aldrig vaeret – arbejdsgiv­er for landsholds­spillere, der jo er ansat i de klubber, de spiller i.

– Hvis vi skal vaere arbejdsgiv­er vil det skabe uklarheder i forhold til klubberne og også medføre en masse nye udgifter, der vil gå ud over både DBU og organisere­t idraet i Danmark, fastslår direktøren i pressemedd­elelsen.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? – Vi oplever, at Spillerfor­eningen stiller ultimative krav lige før deadline, fortaeller DBU-direktør Claus BrettonMey­er.
FOTO: JENS DRESLING – Vi oplever, at Spillerfor­eningen stiller ultimative krav lige før deadline, fortaeller DBU-direktør Claus BrettonMey­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark