Ekstra Bladet

KOLD SKULDER TIL ALONSO

DEBRIEFING FRA MONZA: Sammenstød­et mellem Alonso og Kevin var en af weekendens helt store historier. Forsøget på at lave spin på danskerens markante udtalelser gik galt

- Jonas Hüttel hut@eb.dk Jan Sommer foto@eb.dk

MONZA (Ekstra Bladet): Formel 1’s største ego.

’Fernando Alonso tror, han er gud’.

’Han er respektløs’. ’Jeg kan ikke vente med, at han går pension’.

’Jeg ofrer ikke min omgang for at lukke ham forbi. Jeg ville hellere haenge mig selv’.

Kevin Magnussens var en lang talende overskrift, da han satte sig ned med blandt andre ESPN, motorsport.com og Ekstra Bladet to timer efter kvalifikat­ionen på Monza og for alvor lod galden flyde over den dobbelte verdensmes­ter.

De bramfri udtalelser gik verden rundt.

På kikset vis forsøgte superstjer­nen at glatte ud før starten på Italiens Grand Prix.

Ikke med den undskyldni­ng for sin kørsel, som var på sin plads.

Cirkus Alonso

Hans presseoffi­cer Silvia Frangipane Hoffer blev før kørerparad­en sendt i byen med ønsket om, at Kevin Magnussen stillede op til et sjovt billede sammen med Alonso.

Hun kender den danske racerkører personligt fra 2014-2015-saesonerne hos McLaren, men hverken Kevin Magnussen eller Haas’ pressechef Stuart Morrison så nogen som helst grund til at deltage i Cirkus Alonso efter lørdagens optraeden.

Den spanske primadonna kan kun takke sig selv for at blive udstillet og burde efterhånde­n vide, at lige nøjagtig Kevin Magnussen ikke laegger sig ned uden kamp. Heller ikke til 2005-2006-verdensmes­teren og årets Le Mans-vinder.

Spanieren er en af sin tids største kørere.

Men han opfører sig stadig som kongen af feltet, selv om det er laenge siden, han har siddet i en hurtig bil.

Dengang han sad i en mesterskab­svindende Renault eller den røde Ferrari, havde han naeppe selv fundet sig i, at en af feltets langsommer­e biler saboterede ham i kampen om nå top ti.

Men nu har han valgt at sidde i en McLaren; 13. pladsen var efter Alonsos egne udtalelser et ‘mirakel’, mens teamkammer­at Stoffel Vandoorne kvalificer­ede sig sidst.

Faktuelle fejl

Efter at have spoleret både sin egen og Kevin Magnussens omgang under kvalifikat­ionen løj Fernando Alonso til samtlige tv-kameraer om én afgørende detalje.

– Magnussen var selv ude om det. Han overhalede mig gennem Parabolica, gentog han igen og igen.

Onboard-billeder viste imidlertid, at det var faktuelt forkert.

Spanieren sagtnede farten på langsiden efter Ascari ned mod Parabolica.

Kevin Magnussen havde bremse- og daektemper­aturer, som ønskede dem og startede sin omgang med at overhale Alonso ca. 250 meter FØR indgangen til den sidste kurve og start-mållangsid­en.

Der var alle muligheder for at give plads, så begge kunne køre uforstyrre­de kvalifikat­ionsforsøg.

Som en paddockens mest erfarne internatio­nale journalist­er bemaerkede:

– Gad vide om Alonso gjorde det vilje? Satte hele scenen, så han kunne ødelaegge Kevins omgang.

De to har en forhistori­e, og spanieren er helt ligeglad med andre end ham selv. Det er karrieren et langt eksempel på.

Smaekker med døren

Han kørte langsommer­e end de andre i gruppen og fremprovok­erede overhaling. Da den kom, var han øjeblikkel­igt på gassen. Alonso fangede den perfekte slipstrøm bag Haas-raceren ned ad langsiden velvidende, at den aldrig kunne følges til dørs.

Reaktioner­ne fra det store udland var bemaerkels­esvaerdige. I Spanien og Italien rapportere­de de store medier ganske neutral både situatione­n og Magnussens kommentare­r.

Med Alonsos status på de kanter kommer man ikke naermere kritik.

Saerligt briterne elskede, hvordan den danske viking frygtløst forsvarede sig mod divaen fra Oviedo, som er i faerd med at smaekke godt og grundigt med døren på vej ud af Formel 1.

En gruppe i pressekorp­set er overbevist om, at Alonso har besluttet sig for at skabe en overskrift hver grandprix-weekend, før han takker af.

er lidt anderledes, fordi han ved, at han ikke er i Formel 1 naeste år

Ugen tidligere gik det ud over Christian Horner, da spanieren påstod, at Red Bull-teamchefen alene i år havde tilbudt ham et saede to gange.

Hvilket er noget forbistret vrøvl.

Ødelaegger teams

Fernando Alonso er Formel 1’s måske bedste kører, men hverken Mercedes, Ferrari eller Red Bull vil have ham. For han saetter sig selv over alle og ødelaegger teams. Senest bevist hos McLaren, som er ved at falde fra hinanden. Mekanikern­e og andet teknisk personale flygter i øjeblikket, som rotter fra en synkende skude.

Magnussen er ikke ene med kritikken.

Efter løbet var den kommende Red Bull-kører Pierre Gasly godt knotten over Alonso, som han anklagede for at have kørt ham banen under den hektiske genstart:

– Jeg synes, hans tilgang er lidt anderledes, fordi han ved, at han ikke er i Formel 1 naeste år, så det ser ud til, at han er endnu mere aggressiv, end han var tidligere.

Hvad han gjorde var efter min mening ikke fair.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark