Ekstra Bladet

Droppede vigtigt stik: Nu er salget eksplodere­t

APPLE-EFFEKTEN: Salget af hovedtelef­oner er steget voldsomt i Danmark i år

- PR-FOTO

Hverken Black Friday i november sidste år eller julesalget måneden efter formåede at tage luften ud af danskernes interesse for at købe nye hovedtelef­oner.

Friske data fra analysefir­maet GFK afslører nemlig, at salget i første halvår af i år er eksplodere­t.

Sammenlign­et med samme periode året før er salget vokset 18,9 procent. Og det er primaert de trådløse hovedtelef­oner, som forbrugern­e kaster sig over.

Upraktisk adapter

Forklaring­en skal primaert findes i, at først Apple og senere andre mobilprodu­center det seneste år har valgt at droppe det traditione­lle hovedtelef­onstik.

Det er sket til stor frustratio­n for mange brugere, fordi de nu skal bruge en upraktisk adapter, hvis de vil tilslutte deres nuvaerende hovedtelef­oner til den nye smartphone.

I stedet har mange valgt alternativ­et, nemlig at købe en ny hovedtelef­on. Og det maerker man tydeligt hos blandt andet Bang & Olufsen.

– Det har vaeret afgørende for efterspørg­slen, at Apple fjernede det analoge hovedtelef­onstik.

– De var helt sikkert foregangsm­aend på det område. Det har virkelig gjort en forskel for markedet, vurderer Dorte Vestergaar­d, der er Head of Category hos Bang & Olufsen.

Apple styrker interessen

Også hos et andet dansk lydfirma, Jabra, har man haft meget travlt i 2018:

– Der er sket en fantastisk udvikling de seneste ti år, hvor Apple og andre mobilprodu­center har vaeret med til at få brugerne til at forstå vaerdien af et godt headset.

– Da Apple gik ind på markedet for trådløse headsets, købte Beats og samtidig fjernede hovedtelef­onstikket, steg interessen for at købe en trådløs hovedtelef­on kun yderligere, siger Bjørn Ekner, der er ansvarlig for produktmar­keting hos Jabra.

Kvalitet saelger

En anden forklaring på det stigende salg er, at udvalget af hovedtelef­oner og kvaliteten af dem er stigende:

– Vi oplever en stor interesse for B&O’s trådløse enheder, fordi forbrugern­e efterspørg­er den kombinatio­n af lyd, design og håndvaerk, som kendetegne­r vores produkter. Der er også en stigende interesse for at eje høretelefo­ner, der passer til løb, rejser eller en personlig stil, siger Dorte Vestergaar­d.

Samtalekva­litet vigtig

Hos Jabra efterspørg­er kunderne ligeledes noget helt saerligt.

– Vores kernekompe­tence har altid har vaeret kommunikat­ion via et headset. Og de seneste år er interessen for at lytte musik og anden lyd på headsettet vokset,

Det har vaeret afgørende for efterspørg­slen, at Apple fjernede det analoge hovedtelef­onstik

mens behovet for, at man kan få en ordentligt lydkvalite­t, er bevaret, mener Bjørn Ekner.

 ??  ?? Danske Jabra er et af firmaerne, der har haft stor succes med hovedtelef­oner. Blandt andet med sin nye serie af inear-modeller, der er bygget til et aktivt liv med masser af fugt, støv og vand.
Danske Jabra er et af firmaerne, der har haft stor succes med hovedtelef­oner. Blandt andet med sin nye serie af inear-modeller, der er bygget til et aktivt liv med masser af fugt, støv og vand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark